Liigat

Oskari Heikkilä viiletti hanska kädessä cupin välierässä – ”Ei se kyllä pelaamista haitannut”

07.01.
2022
Liigat

Oskari Heikkilä oli hyvässä vireessä cupin välierässä. Pelihanska ei häirinnyt suoritusta. Kuva: Anssi Koskinen

Classic ja TPS mittelivät Kupittaan palloiluhallissa pelatussa välierässä pääsystä Teho Sport Suomen Cupin finaaliin. MM-kotikisoissa pelannut tamperelaisten hyökkääjä Oskari Heikkilä oli hyvällä pelipäällä.

Suomen Cupin arvostus on kirvoittanut keskustelua laji-ihmisten kesken, mutta joukkueille Cup on mukava lisä keskellä kautta, koska pelataan pokaalista. Otteluun valmistautuminen ei eronnut Heikkilän mukaan tavallisesta liigapelistä, vaan joukkue lähti otteluun tutuilla askelmerkeillä.

– Ihan normaali valmistautuminen kuten mihin tahansa vieraspeliin. Edellisenä päivänä oli reenit, joissa hiottiin viimeiset askelmerkit otteluun. Bussilla saavuttiin hallille 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Ennen matsia henkilökohtaiset lämmöt, mitkä oon tottunut tekemään ennen otteluita ja kentällä loput yhteisesti. Vaikka ekassa vaihdossa kolisi, niin oltiin yleisesti ihan alusta asti hereillä.

Joulukuussa Helsingissä pelatuissa MM-kotikisoissa Classicilla oli vahva edustus, kun peräti kymmenen Suomen kisapelaajaa edustaa seurajoukkuetasolla tamperelaisia. Osittain kotikisoista johtuen ehjät viisikkoharjoitukset olivat jääneet viimeisen kuukauden aikana vähäisiksi, joten tähän peilaten joukkueen pelaaminen näytti Heikkilän mukaan varsin hyvältä.

– Hyvältä se näytti. Mentiin alkukaudesta tutuilla kentällisillä otteluun. Tietysti MM-kisoista ja muusta johtuen on ollut yksittäisiä poissaoloja kentällisistä. Ollaan kuitenkin samalla pelikirjalla pelattu reeneissä ja nähty millä toiset kentälliset pelaavat, joten ihan hyvin sinne meidän joukkueesta kuka tahansa sopeutuu paikkaan kuin paikkaan.

Classicin kakkoskentässä pelanneen Heikkilä ja ketju kokonaisuudessaan oli varsin hyvin pelillä. Kaksi syöttöpistettä nakuttanut Heikkilä näkee silti huomiseen parannettavaa.

– Oltaisiin ensimmäisessä ja toisessa erässä saatu muutama maalintekopaikka lisää, kun saataisiin se viimeinen ratkaiseva tai peliä edistävä syöttö kaverille lapaan. Tänään muutaman kerran jäi vastustajan jalkoihin ne syötöt, joten ne omille, niin saataisiin enemmän tehtyä tulosta.

Heikkilän kättä koristi ottelussa kinesioteippi ja vähän erikoisempi salibandyvaruste eli hanska.

– Käsi otti vähän osumaa tiistain ottelussa Oilersia vastaan, niin siitä johtuen käytin tälläistä hanskaa. Ei se kyllä pelaamista yhtään haitannut, Heikkilä vastasi kyselyihin sosiaalisessa mediassa keskustelua herättäneestä pelihanskasta.

Classicilla on huomisessa Cup-finaalissa mahdollisuus napata seurahistorian kuudes miesten cupin mestaruus. Vastustaja finaaliin selviää myöhemmin illalla pelattavassa välierässä Seinäjoen Peliveljien ja O2:n välillä. Heikkilän mukaan vastustajalla ei ole väliä ja hyökkääjällä oli selvät mietteet, millä seurahistorian kuudes Cup-mestaruus matkaa huomenna Tampereelle.

– Pelataan sovitun pelitavan mukaan ja tietysti tiukkaa puolustamista. Tänään päästettiin yksi maali, niin yleensä se riittää voittoon. Lähdetään kivikovalla puolustuksella ja laitetaan pallo paikoista pussiin, joten eiköhän se sillä irtoa.

Suomen Cupin mestaruus ratkeaa huomenna klo 19 alkaen Kupittaan palloiluhallissa pelattavassa ottelussa. Yleisradio näyttää ottelun suorana TV2:sen kautta.

Julius Mella
1/2 @LoistoCast -podcastista

Asemapaikka: Turku

Twitter: @juliusmella