Pääkalloparlamentti: Onko Suomen Cup pelastettu? ”Siinä meillä on vähintään KHL-tuote”

Suomen Cup on ehkä pelastettu. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen Cup on ehkä pelastettu. Kuva: Anssi Koskinen

Vuoden 2022 ensimmäisessä Pääkalloparlamentissa puidaan alkuvuoden tapahtumia.

Mukana puimassa ovat tällä kertaa Tuomo ”Miha” Reponen, Iiro-Pekka ”IPA” Airola, Jaakko ”Jaakko” Tiira ja Joel ”Joel” Siltanen.

Kaikkien aikojen tammikuu vetelee viimeisiään. Jäikö kuukaudesta käteen muutakin kuin ottelusiirtoja?

Miha: Ottelusiirrot vaikuttivat osaltaan siihen, mitä jäi käteen. Onneksi jotain.

IPA: Käteen ei enää jää tiskiveden tuomia nahistumia ihoon, kun tammikuussa sain hankittua siihen hommaan koneen – ja lisäksi myös pyykkikoneen, joten nyt alkaa jälkipyykki!

Jaakko: Jäi: Case Pelto-Arvo sekä liian nuori pelaaja.

Joel: Cupin huipennus oli vaihteeksi ihan viihdyttävä. Veera Kauppi palasi ansaitusti takaisin maailman parhaaksi. Sai tuntea itsensä vanhaksi kun 2007 syntyneitä oli cupin finaaleissa kentällä ja liigassa penkillä.

Onko Suomen Cup pelastettu?

Miha: Onko vesi märkää?

IPA: Suomen Cupin finaalin jälkipelit lämmittivät salibandyn keskustelukiukaat päiväkausiksi. Tällaiset löylyt kun heitellään jatkossa jokaiselta cupin kierrokselta, niin siinä meillä on vähintään KHL-tuote.

Jaakko: Salibandyn Suomen Cup on kuin melkein mikä tahansa muukin cup: siinä on kaikilla vain voitettavaa. Jos ei pärjää, ei haittaa, ei tule ylimääräisiä pelejä. Jos pärjää, kiva.

Joel: Sanotaan näin, että tämän urheilutuotteen suhteen on menty koko ajan parempaan suuntaan. Kymmenisen vuotta cupia ”tiiviisti” seuranneena, ja sitä aika ajoin arvostelleena, näen sen nyt parhaassa tilassa tänä aikana. Annan siis ehdottomasti posia siitä, että liitto on reagoinut asiaan. Nyt on kehitetty jäävuoren huippu hyvälle tasolle. Aiemmille kierroksille kaipaisi vielä nostetta.

Jäsen Tiiran pistenihkeilyjuttuun liittyen: miksi liigahyökkääjät tekee niin vähän pisteitä nykyään?

Miha: Pojat pelaavat syksyllä, miehet keväällä. F-Liiga on miesten sarja. Kohta ropisee.

IPA: Maalinestopeli on uinut myös hyökkääjien dna:han.

Jaakko: Lajin parhaat pelaavat Ruotsissa, kuten Innebandymagazinet tiesi 15. Kerran kertoa.

Joel: Eiköhän tässä vielä ropise, kuten juniorikenttien pistehai jäsen Reponen kommentoi. Nostan tässäkin hattua, sillä oman ikäluokkani ikinuori Henri Johansson painaa taas ja edelleen kahden pisteen tahdissa. Kova ukko!

Oletko ostanut liput Pekka Ilmivallan Suomen kiertueelle (ja tiedätkö mistä maksoit jos liput hankit)?

Miha: Olen ostanut liput vain Malagaan ja toivon, että kahden vuoden odotus palkitaan vihdoin keväällä, kun kausi on ohi.

IPA: Jos Reissupekan reggaerekka rokkaa stadionin, niin lupaan hankkia yhden tiketin. Näkörajoitteella stadikan videotaulun takana.

Jaakko: Odotan vielä kiertueen slogania ennen ostopäätöstä. Onko se: “Salibandy on oikealla”, “Pannaan salibandy kuntoon” vai “Salibandy ensin”?

Joel: Minut on jätetty pari kertaa maksumuurin taakse. Liiton ylijohtavan kiertuepaitoja odotellessa.

Oletetaan, että saat potkut liigavalmentajan pestistä. Mikä mahtaa olla syynä kenkimiseen?

Miha: Olen saapunut paikalle vain kotipeleihin ja sitkeästi peluuttanut itseäni ykkösylivoimassa.

IPA: Vihamielinen media ja se, ettei seurajohto riittävästi puhunut rahasta ja ostovoimasta.

Jaakko: Olen riitaantunut joukkueen tähtipelaajien kanssa, koska vaadin “liikaa”.

Joel: Tapoin vahingossa seuran lemmikkikultakalan kaatamalla sen akvaarioon TEHO Sport -urheilujuomaa joukkueen juhliessa Suomen Cupin top 32-sijoitusta.

Minkä ikäisenä olit itse valmis liigatasolle?

Miha: 23-vuotiaana. Kaikkien aikojen kausi. Nykyään nuorilla on niin hirveän kova kiire, eikä muisteta nauttia kesälomasta.

IPA: Ranta-ahon liigassa heikoimmat lenkit taisivat olla parikymppisiä. Katiskalle kannattaa siis pyytää kokeneemmat kalakaverit. Omalta osaltani kaikki taitaa olla ohi ennen kuin alkoikaan.

Jaakko: 20-vuotiaana, mutta oikea käteni ei ollut. Seuraavan kerran 23-vuotiaana, eli keski-ikäisenä.

Joel: En ole vieläkään valmis edes kakkosdivaritasolle.

Jäsen Lötjönen on viimein löytänyt mediailmatilansa ja se löytyi Seiskasta. Luetko Seiskaa Lötjösen takia, vai jostain muusta syystä?

Miha: Luen Seiskaa parturissa, jos on tarjolla. Lötjösen mediavalloitukset saapuvat julkaisusta riippumatta ruudulle muutenkin. Pohtisin ennemmin, onko Lötjönen loukannut mediailmatilaa?

IPA: Politiikan skuuppien, joissa ko. aviisi tuntuu olevan haka verkolla.

Jaakko: Vastaan nyt rehellisesti: luen mielenkiinnosta suomen kieleen. Viihdetoimittaminen on äidinkielen tasolla melkoista tykitystä daisarijösseksistä eroyksiöihin. Onhan se nyt viihdyttävää.

Joel: Täytyy myöntää: luen Seiskaa vain Löden takia.

Oletko tavannut Snoop Doggin?

Miha: Tavasin juuri, ja se oli yllättävän helppoa, koska molemmat sanat ovat yksitavuisia. Oliko narikka missä?

IPA: Lasketaanko jos on ollut samaan aikaan samassa kaupungissa ja hengittänyt samaa ilmaa – Snoop vain taisi tehdä sen jointin läpi.

Jaakko: En kommentoi. Kiitos ja moro!

Joel: Olen tavannut Kurren, joten tässä kuviossa todellinen häviäjä oli Snoop Dogg, joka ei ilmeisesti ole tavannut Kurrea, vaikka Kurre on tavannut Snoop Doggin.