Pekka Nieminen jättää yllättäen Classicin valmennustehtävät – liigapelaaja debytoi naisten valmentajana ensi kaudella

Pekka Nieminen (takana oikealla) jättää Classicin valmentamisen. Lauri Tourunen (vasemmalla) jatkaa edelleen. Kuva: Esa Takalo

Pekka Nieminen (takana oikealla) jättää Classicin valmentamisen. Lauri Tourunen (keskellä) jatkaa edelleen. Kuva: Esa Takalo

Pekka Nieminen ei enää ole Classicin naisten F-liigajoukkueen päävalmentaja. Hän jättää tehtävän puolentoista kauden jälkeen henkilökohtaisten syiden vuoksi. Seura julkaisi jo uuden valmennusryhmän.

Classicin tiedotteessa ei tarkenneta näitä Niemisen vetäytymisen henkilökohtaisia syitä.

Classic kertoo myös löytäneensä naisten joukkueelle uudet päävalmentajat sekä tämän kauden loppuun asti että ensi kaudesta alkaen. Tämän kauden lopun osalta tehtävän ottaa hoitaakseen Juuso Koskinen, ja ensi kaudesta alkaen päävalmentajana toimii Jarkko Rinne.

Koskinen on toiminut valmentajana naisten joukkueessa jo aiemmin vuosina 2001–2004 ja myös A-pojissa kaudet 2019–2021.

− Asiat etenivät todella nopeasti ja tällainen mahdollisuus pitää kiitollisena hyödyntää. Tavoitteenaon löytää hyvä ja positiivinen ilme loppukauden ajaksi, Koskinen sanoo Classicin tiedotteessa.

Valmennusryhmäänsä Koskinen saa uusina niminä seuran sisältä Mikko Hernetkosken sekä Irina Peltolan. Valmennustiimissä jatkavat myös Lauri Tourunen ja Katri Luomaniemi.

Syvänen hyppää ”syvään päähän”

Kuluvan kauden päätyttyä päävastuun Classicin naisten F-liigajoukkueen luotsaamisesta ottaa Jarkko Rinne, 42, jolla on lähes kymmenen vuoden valmennuskokemus Classicin tyttöjunioreista.

− Classicissa tyttöjunioripolku on käyty läpi joka ikäluokan kanssa vuosien 2013–2022 aikana. Harjoittelukulttuurin rakentaminen entistä paremmaksi on tavoite, jolla taataan työkalut rakentaessa Classicista kestomenestyjää. Kasataan ympärille samaa ”kieltä” puhuva, intohimoinen tiimi, joka nauttii hallin hajusta, Rinne sanailee seuran tiedotteessa.

Rinteen kanssa hallin hajua lähtee aistimaan ainakin Juho Syvänen, jonka nimi on totuttu näkemään Classicin miesten F-liigajoukkueen pelaajalistalla.

Tällä hetkellä Syvänen kärsii tiedotteen mukaan terveysongelmista: hän ei pysty harjoittelemaan haluamallaan tavalla ja ongelmien syytä tutkitaan.

Nyt hän saa tulikasteen valmentajana.
− Tämä valmennuspesti tuli upeana yllätyksenä, mutta innolla haluan lähteä mukaan oppimaan ja kehittymään. Valmentaminen on kiinnostanut jo useamman vuoden, Syvänen kertoo tiedotteessa.

Classicin naisten joukkueen ensi kauden muu valmennusryhmä julkaistaan myöhemmin.