Divarit

Pirkkain valmennuksessa muutoksia kaudelle 2022-23 – Myllymäki naisten joukkueesta miesten päävalmentajaksi

17.01.
2022
Divarit

Jukka Myllymäki on Pirkkain miesten joukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Ville Vuorinen/F-liiga

Pirkkalan Pirkat tiedotti maanantaina, että sen valmennusportaassa on luvassa muutoksia niin miesten kuin naisten edustusjoukkueen osalta.

Naisten F-liigan B-tasolla pelaava Pirkat ilmoitti, että Jukka Myllymäki ei jatka päävalmentajana ja tilalle tulee kaudelle 2022-23 Timo Tukiainen. Syykin on looginen, sillä Myllymäki siirtyy seuran miesten joukkueen päävalmentajaksi ensi kaudella.

Tukiainen on on tällä kaudella seuran valmennuspäällikkö ja P18-ikäluokan 1. divisioonajoukkueen päävalmentaja.

– Haaste naisten joukkueen kehityksestä on otettu vastaan. Odotan tulevaa pestiä innokkaana, koska uskon pääseväni haastamaan pelaajia, tiimiä sekä itseäni valmentajana. Takana on jo pitkä tie valmentajana, mutta nyt tulen olemaan ensimmäistä kertaa mukana naisten joukkueessa, Tukiainen sanoitti seuran tiedotteessa.

Myllymäelle pesti miesten joukkueessa on uudenlainen. Kokemusta on kuitenkin rutkasti naisten puolelta sekä Pirkkain tyttöjunioreista, joissa seura on niittänyt menestystä Myllymäen johdolla.

– On tosi hieno mahdollisuus päästä valmentamaan seuran miesten edustusjoukkuetta ja saada sitä kautta uusia kokemuksia ja haasteita valmentajana. Mukavaa, että seurassa on muuntautumiskykyä ja että näillä valmentajanimityksillä saadaan uusia ajatuksia useammalle eri joukkueelle. Tärkeää itselleni on myös, että seuran naisten joukkue siirtyy hyvien valmentajien käsiin, Myllymäki kommentoi.

Divari-joukkueen nykyinen päävalmentaja Petri Järvenpää ei jatka pestissään. Kuusi vuotta miesten edustusta valmentanut Järvenpää jää kuitenkin seuraan managerityyppiseen rooliin.

– On luonnollista jatkumoa, että päävastuullinen vaihtuu. Se tuo mukanaan uusia tuulia ja positiivisia juttuja. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka ovat olleet 5–6 vuotta kuuntelemassa samaa koutsia. Perspektiivi vähän muuttuu, kun joku muu tekee viimeiset päätökset ja linjaa harjoittelemisen rakennetta, Järvenpää vakuutti tiedotteessa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen