Ulkomaat

Poissaolot johtivat kiinnostavaan hankintaan – Allsvenskanin kärkijoukkue värväsi 50-vuotiaan maalivahdin

24.01.
2022
Ulkomaat

Michael Ottosson värvättiin 50-vuotiaana Allsvenskan-joukkueen penkille. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Ruotsin miesten Allsvenskanin pohjoislohkon kärkijoukkue Nykvarn lähti lauantain otteluun Hudik/Björkbergia vastaan erikoisesta tilanteesta, kertoi Innebandymagazinet viikonloppuna. Salibandyjoukkueen kaksi päätorjujaa olivat poissa ottelusta koronan takia.

Tämän vuoksi joukkue joutui värväämään maalivahti Michael Ottossonin joka on syntynyt vuonna 1971 ja siis täyttänyt 50 vuotta. Ottosson on pelannut urallaan muutaman kauden Superliigaa, mutta siitäkin on aikaa, sillä pelit sijoittuivat kausille 2003-04 ja 2005-06 Södertäljen paidassa.

Viimeisen yli 15 vuoden aikana pelejä on kertynyt lähinnä alasarjoissa Ruotsin 3.-4. divisioonassa. Aivan sattumaa edustustehtävä ei siinä mielessä ollut, että hän on pelannut viimeisinä vuosina saman seuran aladivarijoukkueissa. Ottoson ei päässyt maalille lauantain ottelussa, vaikka kokoonpanossa olikin. Nykvarn kärsi kauden kolmannen tappionsa maalein 4-5.

Nykvarn on toiseksi korkeimmalle sarjatasolle erittäin nimekäs ryhmässä. Joukkueessa pelaa muun muassa joulukuussa Ruotsin kanssa MM-kultaa juhlinut Hampus Ahren.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen