PSS pelaa sunnuntaina Suomen Cupin finaalissa – EräViikingit taipui tiukassa kamppailussa

EräViikinkien ja PSS:n välinen Suomen Cupin välierä oli tasainen. Kuva: Anssi Koskinen

PSS ja EräViikingit kohtasivat lauantai-iltapäivällä naisten Suomen cupin välieräpelissä Turun Kupittaalla. PSS selvitti tiensä cupin sunnuntaiseen finaaliin voittamalla 4-3.

Avauserä oli melko tasainen ja laadukas kaiken kaikkiaan. Molemmat joukkueet loivat hyviä maalipaikkojakin, mutta varovaisessa erässä ei osumia nähty.

Toisessa erässä joukkueet vapautuivat jonkin verran. Hanakasti laukonut Sofia Mittentag avasi maalihanat ajassa 23.35. ErVin johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Julia Turunen tasoitti jo seuraavalla minuutilla. Erässä osuivat vielä EV:n Daniela Westerlund ja PSS:n Elina Hautojärvi, joten erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Toisessa erässä peli ei ollut erityisen tarkkaa, eikä kummankaan joukkueen hallussa. ErVi onnistui hyvin omassa prässipelissään, eikä PSS päässyt hallitsemaan peliä pallon kanssa. 40 minuutin perusteella kamppailu oli hyvin tasainen.

Kolmoserän alussa Hautojärvi maalasi PSS:n johtoon ensimmäisen kerran ottelussa. ErVin tasoitus syntyi ajassa 49.56, kun Mittentag päätti hyvän nousunsa taidokkaaseen viimeistelyyn etukulmasta. PSS palasi johtoon päästyään ylivoimalle viimeisen kympin alussa. Ella Holmberg viimeisteli vanhanaikaisella taidokkaan 4-3-voittomaalin ajassa 53.50. Maali syntyi ylivoimalla.

EräViikingit ei saanut erityisen kovaa kiriä aikaiseksi. PSS puolusti erittäin hyvin ja pysyi pallollisena pitkälti loppuun asti. Ottelun hahmoja olivat PSS:n Hautojärvi (2+1) ja ErVin Mittentag (2+0).

Naisten finaali pelataan sunnuntaina klo 19. PSS:lle vastaan tulee joko TPS tai Classic.