PSS Suomen Cupin voittoon – Ella Holmberg ratkaisi ottelun jatkoajalla

Keltapaitainen PSS vei Suomen Cupin voiton! Kuva: Anssi Koskinen

PSS ja TPS pelasivat sunnuntaina naisten Suomen Cupin mestaruudesta Turun Kupittaalla. PSS vei Suomen Cupin voiton maalein 3-2 Ella Holmbergin iskiessä jatkoaikaratkaisun ajassa 64.43.

Avauserä oli hyvin varovaista peliä ja kumpikin joukkue vältteli virheitä. PSS sai paremmin aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä, mutta ihan huippupaikoille se ei juuri yltänyt. TPS teki erän ainokaisen, kun loistovireinen Milla Nordlund haastoi kaksi PSS:n puolustuspelaajaa ja laukoi tarkasti pallon etuyläkulmaan.

Toisen erän alussa soi toisenlainen virsi, vaikka peli varovaista olikin. Inka Lampinen tasoitti pelin vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Alle minuuttia myöhemmin Laura Rantanen vei TPS:n takaisin johtoon.

PSS hallitsi toisessakin erässä pallollista peliä, mutta murtautui harvoin hyville maalipaikoille. TPS taasen hoiti puolustuspelin hyvin, ja hyökkäsi hyvin nopeasti tilaisuuden tullen. TPS:n paikat olivat lähtökohtaisesti vaarallisempia. Toinen erä oli jossain määrin vauhdikkaampi, mutta ei erityisen aktiivinen. Kolmoserään lähdettiin TPS:n maalin johdossa.

Kolmoserän ensimmäisellä kympillä PSS sai kaksi ylivoimaa, joista ensimmäisestä se onnistui maalinteossa. Julia Turusen erinomainen laukaus upposi verkkoon ajassa 45.18. Kolmoserä oli erittäin vahvaa PSS-myllyä maalin jälkeen. TPS kuitenkin kesti jatkoajalle asti Noora Vuorelan loistotorjuntojen ansiosta.

Jatkoaikaa oli pelattu 4.43, kun Ella Holmberg hassutti loistosuorituksella TPS-pakan ja iski ottelun voittomaalin komealla tavalla. Linda Törnqvist keräsi pelissä tehot 0+2 ja TPS:n Nordlund pisteet 1+1.