Salibandyliitto vaatii Olympiakomitean rinnalla urheilun ja liikunnan rajoitusten purkua

Kuvituskuva: Esa Jokinen

Kuvituskuva: Esa Jokinen

Salibandyliitto on Suomen Olympiakomitean kanssa samassa rintamassa vaatimassa urheilun ja liikunnan rajoitusten keventämistä ja purkua.

Vetoomus on esitetty erityisesti hallitukselle.

– Liikunnan rajoituksia on perusteltua keventää mahdollisimman pian. Harrastamisen rajoittamisella on pitkäaikaisia haittoja suomalaisten fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Nyt on aika avata myös sisäliikuntatilat. Liikuntayhteisö on vahvasti sitoutunut ja osaa järjestää toimintaa terveysturvallisesti, Olympiakomitean puheenjohtaja Mikko Salonen kommentoi liiton tiedotteessa.

Urheilu ja liikunta ovat saaneet tuta taloudellisesti ja muutenkin koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset. Sen vuoksi Olympiakomitea esittää uutta tukipakettia liikunnalla ja urheilulle. Edellinen 18,5 miljoonan euron arvoinen tukipaketti päätettiin jakaa viime vuoden huhtikuussa.

– Koronarajoituksilla on ollut suuri inhimillinen ja taloudellinen hintalappu. Liikunta on huomioitava seuraavassa lisätalousarviossa. Seurat, liikunta-alan yritykset ja joukkuelajien sarjat ovat kokeneet koronakurimuksessa kovia. Seuroilla on valtava merkitys koronakriisin jälkihoidossa, kun pyrimme saamaan toiminnasta pudonneet lapset ja nuoret takaisin mukaan.

Salibandyliiton mukaan rajoitusten piirissä on vielä lajin 21 000 aikuisharrastajaa.

Salibandyliiton tiedote