Liigat

Tehopelaaja jatkaa SaiPassa kaksivuotisella sopimuksella – myös päävalmentaja pysyy seurassa

12.01.
2022
Liigat

Miisa Turunen johtaa F-liigan B-lohkossa sekä piste- että maalipörssiä. Kuva: Esa Jokinen

Toista kautta SaiPan naisten päävalmentajana toimiva Toni Soikkeli jatkaa lappeenrantalaisten peräsimessä. Tuore jatkosopimus ulottuu kevääseen 2024 asti, SaiPa kertoi verkkosivuillaan.

– Jatkopäätöstä ei tarvinnut juuri miettiä, meillä on hyvä nippu kasassa ja uskon että se tulee vain vahvistumaan, Soikkeli sanoi seuran uutisessa.

Vahvistukseksi Soikkelin sanoille hyvästä nipusta SaiPa julkaisi neljä jatkosopimusta, jotka kaikki ovat kaksivuotisia. Seuraavat kaudet SaiPaa edustavat Miisa Turunen, Miia Maaranen, Veera Lokka ja Aino Partinen.

Erityisen kiinnostava jatkaja on Turunen. Nuori hyökkääjä täytti vasta lokakuussa 16 vuotta, mutta on jo ehtinyt iskeä liigaurallaan toistaiseksi  53 ottelussa 134 pistettä, joista 91 on maaleja.

Turunen johtaa nytkin naisten F-liigan B-lohkon pistepörssiä, jonka hän viime kaudella voitti.

– Oon viihtynyt tässä joukkueessa tosi hyvin, enkä näe minkään näköstä syytä vaihtaa joukkuetta. Miulla myös koulukin on täällä vielä kesken, joten senkin osalta helpoin pelata täällä, Turunen kommentoi SaiPan uutisessa.

Kevään tavoitteena hänellä on nostaa SaiPa A-lohkoon ja päästä U19-naisten MM-kisoihin, jotka pelataan ohjelman mukaan toukokuussa.

SaiPa on voittanut tällä kaudella toistaiseksi kaikki 15 otteluaan ja johtaa F-liigan B-lohkoa selvästi. A-lohkoon nousu vaatii ottelusarjan voittamista pudotuspelikarsinnassa keväällä.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola