Liigat

Viiden minuutin jäähy jatkoajan alussa kävi kalliiksi – Leikkanen ratkaisi cup-mestaruuden Classicin hyväksi

08.01.
2022
Liigat

Classic juhlii Suomen Cupin voittoa. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic ja Seinäjoen Peliveljet mittasivat toisiaan lauantaina salibandyn miesten Suomen Cupin finaalissa Turussa. Classic juhlii cupin voittoa 5-4-jatkoaikavoiton myötä.

SPV sai peliin loistoalun. Juuso Keskinen osui hyvillä laukauksilla kahdesti avauskympillä. Toiseen maaliin Jeri Heikkilä tarjosi erittäin oivaltavan syötön keskialueella. Sen jälkeen SPV:n syöttöpeli ja maltti heikkeni ja pelin hallinta siirtyi selkeästi Classicin käsiin.

Tamperelaiset osuivat kertaalleen erässä. Janne Lamminen iski irtopallon verkkoon maalin edestä, mutta muista hyvistä paikoista huolimatta se jäi Classicin erän ainokaiseksi.

SPV aloitti myös toisen erän hyvin. Ajassa 25.55 Santeri Uusi-Laitila viimeisteli pohjalaisten kolmannen maukkaalla yksilösuorituksella. Sami Johansson kavensi pelin puolivälissä tökkäämällä pallon SPV-pakin lavasta maaliin. Tasoituskin nähtiin, kun Mikko Leikkanen laukoi hyvästä paikasta pallon kahden tolpan ja Rasmus Hasun selän kautta maaliin.

SPV puolusti edelleen hyvin tiukasti ja piti Classicin pääosin pois aivan huippupaikoilta. Classicin pallollinen peli kuitenkin parani erän edetessä koko ajan. Sitä kautta SPV ei toisaalta päässyt toisessa erässä juuri lainkaan maalipaikoille.

Kolmas erä lähti käyntiin pitkälti Classic-myllyllä, joka ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että tamperelaisilla olisi ollut erityisen paljon huippupaikkoja. Ensimmäisellä kympillä ei maaleja nähty.

Viimeisen vitosen alussa Classic hölmöili keskialueella. Sami Koski pelasi pallon nopeasti maalille, josta Ville Kuusela viimeisteli SPV:n 4-3-johtomaalin. Classic haki tasoitusta loppua kohden ilman maalivahtia.

Vain 32 sekuntia ennen loppua Lamminen syötti pallon maalille, josta Oskari Heikkilä tasoitti pelin. Kolmas erä oli todella tarkkaa peliä kaikkinensa ja marginaalit olivat pieniä. Heikkilän maali vei pelin jatkoajalla.

Heti jatkoajan alussa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo tavoitteli palloa Classicin maalin lähellä ja törmäsi maalivahti Oskar Sillanpäähän. Tuomiona oli viiden minuutin rangaistus heti jatkoajan alkuun. Ajassa 60.56 Leikkanen laukoi voittomaalin ja cup-kannu lähti Tampereelle.

Cupin mestaruus oli Classicin historian kuudes miesten puolella.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen