Liigat

Yllätysvärväys – kokenut Morottaja Kooveen liigajoukkueen vahvuuteen

17.01.
2022
Liigat

Jenni Morottaja oli viime kaudella nostamassa SS Novaa (Helsinki United) F-liigaan, mutta ei ole pelannut liigassa tällä kaudella. Kuva: Jarmo Koskela

Tampereen Kooveen naisten F-liigajoukkue tiedotti maanantaina hankkineensa uuden pelaajan loppukaudeksi. Uusi vahvistus on Jenni Morottaja, 38, jolla on liigakokemusta kolmelta edelliseltä vuosikymmeneltä.

Morottaja pelasi aiemmin liigassa kaudet 1997-2017 (poislukien 2002-03 ja 2013-14) KeNo:ssa, KKV:ssa, Oilersissa, VFT:ssä, Tiikereissä, PSS:ssa, SB-Prossa, Erä III:ssa ja EräViikingeissä. Liigaotteluita onkin kertynyt yhteensä 360 (158+174=332). Morottaja on saavuttanut liigassa kaksi SM-kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin.

Morottaja on ollut urallaan myös maajoukkuepelaaja ja pelasi maajoukkueessa yhteensä 57 peliä. MM-kisoista saldona on yksi MM-kulta (2001), kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Morottajan pääsarjaura ehti päättyä jo keväällä 2017 EräViikingeissä, joten kevään 2018 Superfinaalin yhteydessä hänet ehdittiin arvostaa Salibandyliiton toimesta lajin viralliseksi Legendaksi. Kyseessä lienee ensimmäinen tapaus, jossa Legendaksi arvostettu pelaaja on vielä palannut pääsarjaan.

Legendan kokemusta aiotaan käyttää hyväksi myös muulla tavoin, sillä Morottaja tulee avittamaan myös NLA:n viimeiseksi valahtaneen joukkueen valmennusta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen