Alpo Laitilasta vuoden poikajuniori – hurmasi nuorten MM-kisoissa ja F-liigan pudotuspeleissä

Alpo Laitilan osake on nousussa. Kuva: Esa Takalo

Alpo Laitilan osake on nousussa. Kuva: Esa Takalo

Classic-hyökkääjä Alpo Laitila (s. 2002) on valittu Salibandyliiton hallituksen toimesta vuoden 2021 poikajunioriksi.

Laitila oli viime keväänä Classicin mukana voittamassa ensimmäistä aikuisten SM-kultaansa ja onnistui hyvin. Meneillään olevan kauden alla Laitila liekehti poikien MM-kisoissa Tshekissä. Tehot 6+3 latonut Laitila valittiin turnauksen tähdistöön Suomen jäädessä kisoissa kuitenkin hopealle.

Pallotaitava Laitila on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan monenlaisissa rooleissa. F-liigassa pelejä on kertynyt yhteensä 67 (19+14) pudotuspelit mukaan laskettuna. Viime keväänä Laitila iski pudotuspeleissä tehot 5+2, kun runkosarjassa niitä kertyi 6+2. Syksyllä hyökkääjä oli jopa ehdolla Helsingin MM-kisoihin ja esiintyi kahdessa aikuisten maaottelussa.

Salibandyliitto julkaisee viikonlopun aikana vielä vuoden nais- ja miespelaajat. Vuoden tyttöjunioriksi valittiin Suvi Hämäläinen.