Ei rangaistuksia laukaisutilanteen jälkeisestä törmäyksestä

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga

F-liigan naisten tasolohko B:n ottelussa sattui viime viikolla törmäys, jonka Salibandyliiton kurinpito käsitteli.

Helsinki United teki videotutkintapyynnön Helsinki Unitedin ja Steelersin pelaajan törmäyksestä. Tilanteesta ei määrätty pelikieltoa.

Kurinpito perusteli tapausta seuraavanlaisesti:

Latvakoski etenee tilanteessa keskustaa kohden parempaan vetopaikkaan. Eloranta seuraa Latvakoskea yrittäen mailallaan peittää Latvakosken vetoa ja pitää samalla kättään Latvakosken selässä. Lehtonen tulee tilanteeseen Latvakoskeen nähden etuviistosta ja kurottaa myös mailallaan vetoa peittämään. Vedon lähdettyä Latvakoski on matalassa peliasennossa ja hänen päänsä osuu Lehtoseen. Lehtonen hiljentää ennen kontaktia vauhtiaan eikä tee minkäänlaista taklausliikettä kohti Latvakoskea. Lehtosen käsi nousee tilanteessa, mutta videolta on selvästi nähtävissä, että Lehtosen kohotettu käsi ei osu Latvakoskea pään alueelle. Vaikkei Elorannan toiminnan vaikutusta Latvakosken kontaktiin Lehtosen kanssa voida täysin poissulkea, videotallenteelta ei ole voitu todeta Elorannan työntäneen Latvakoskea ja Latvakosken pääosumaan johtava kontakti on pääosin ollut seurausta hänen omasta toiminnastaan nopeassa vetotilanteessa.

Kurinpitopäätöksiin