Hallitustiedote: F-liigan toimitusjohtajasta maajoukkueen joukkueenjohtaja – naisten maajoukkueella ei ole sopimuksen alaista päävalmentajaa

Hallitustiedotteen perusteella Lasse Kurronen ei ole tällä hetkellä enää naisten maajoukkueen päävalmentaja. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Hallitustiedotteen perusteella Lasse Kurronen ei ole tällä hetkellä enää naisten maajoukkueen päävalmentaja. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyliiton hallitus kokoontui torstaina 27.1. ajankohtaisten salibandyaiheiden pariin.

Yksi kokouksen kiinnostavimmista päätöksistä oli F-liigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen nimittäminen miesten salibandymaajoukkueen joukkueenjohtajaksi vuoden 2022 tapahtumiin. Nurminen on mukana kesän World Games-tapahtumassa sekä marraskuun MM-kisoissa. Nurminen seuraa tehtävässä Oskari Saarta, joka jättäytyi pois pestistä vuoden 2021 jälkeen. Nurminen on toiminut miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana aiemminkin.

Yhtenä erikoisuutena voi pitää myös sitä huomiota, että tiedotteen perusteella liiton hallitus patistaa huippu-urheilujohtajaa (Jarkko Rantala) kartoittamaan päävalmentajakandidaatteja niin miesten kuin naistenkin maajoukkueisiin. Tiedotteen perusteella naisten maajoukkueella ei ole tällä hetkellä päävalmentajaa, sillä alunperin Lasse Kurrosen piti valmentaa vielä helmikuun alun Ruotsi-otteluissa 4.-6.2, mutta ne peruttiin koronan takia. Miesten maajoukkueessa Petteri Nykyn sopimus ei ole katkolla ennen kuluvan vuoden arvokisoja.

Maajoukkueisiin liittyen TPS-valmentaja Toni Läntinen liittyy U23-maajoukkueen valmennukseen. Miro Mäkelä siirtyi U19-maajoukkueeseen, joten Läntinen tulee U23-valmennusryhmän mukaan. Läntisen sopimus on voimassa syyskuun loppuun asti.

Kokouksessa hyväksyttiin myös varosuunnitelma sille jos salibandykautta ei pystytä pelaamaan loppuun asti. Runkosarjojen osalta ne hyväksytään loppuun asti pelatuksi jos peleistä on suoritettu 75%. Tällöin ratkaiseva tekijä on pistekeskiarvo.

Toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta paljasti katsauksessaan, että MM-kotikisat eivät olleet tappiolliset kuten alunperin pelättiin. Kokonaistulos parani säästötoimien ja korona-avustusten avulla. Tulos oli voitollinen, mutta Salibandyliiton viime vuoden tulos oli tappiollinen. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Kokouksessa linjattiin, että poikien vanhin ikäluokka on jatkossa P22 nykyisen P21-ikäluokan sijaan. Kyseinen päätös perustuu seurapalautteeseen, jonka mukaan joukkueiden koostaminen vain kahdesta ikäluokasta on ollut haastavaa. Ensi vuonna ikäluokassa pelaavat 2001-2003 -syntyneet.

Lue lisää täältä

Korjaus 2.2. klo 18.25. MM-kotikisojen tulos ei ollut tappiollinen, kuten artikkelissa väitettiin. Sen sijaan liiton vuoden 2021 tulos oli kaiken kaikkiaan tappiollinen.