Divarit

Kasper Tähkä palaa loppukaudeksi Josbaan – ”Saadaan kaivattua yllätyksellistä X-factoria kenties taikatemppuja unohtamatta”

14.02.
2022
Divarit

Kasper Tähkä pukeutuu jälleen Josban punaiseen. Kuva viime kaudelta. Kuva: Esa Takalo

Divarin kärkisijoista pelaava Joensuun Josba saa joukkueeseensa paluumuuttajan, seura kertoo verkkosivuillaan.

Kasper ”Kaapo” Tähkä siirtyy Seinäjoen Peliveljistä takaisin viime kauden seuraansa Josbaan. Joensuulaisten riveissä Kasper Tähkä nettosi viime kaudella Divarin runkosarjassa 22 pistettä.

Täksi kaudeksi hän siirtyi SPV:hen, jossa teki liigadebyyttinsä. Hän oli kokoonpanossa 10 ottelussa ilman tehopisteitä. Suomisarjan Blue Foxissa hän oli sen sijaan tehokas farmipelaaja, ja oli pelaamissaan yhdeksässä ottelussa uusikaarlepyyläisten tehokkain 17 pisteellä (12+5).

Josban vastuuvalmentaja Sakari Salmela kertoo uutisessa, että koronan takia 15.2. saakka jatkunut siirtoaika mahdollisti paluun, ja Josba ja SPV pääsivät nopeasti sopuun Tähkän siirrosta tämän kauden loppuun asti.

– Kaapo lisää ensisijaisesti kilpailua puolustajien pelipaikoista, mutta auttaa meitä myös joukkueena pääsemään tavoitteisiin. Lisäksi saadaan kaivattua yllätyksellistä X-factoria kenties taikatemppuja unohtamatta, joista yleisökin varmasti nauttii, Salmela sanoo seuran sivuilla.

Vuonna 1999 syntynyt Tähkä on aiemmin edustanut Divarissa myös HIFK:ta, Loviisan Toria ja ÅIF:aa. Koko Divari-uralla runkosarjapelejä on kertynyt toistaiseksi 102 ja tehopisteitä 38+31.

Josbassa pelaa myös Kasperin veli Roope Tähkä. Veljesten isä on pelaajalegenda Janne Tähkä, joka nykyisin toimii Josban juniorien valmennuspäällikkönä.

Joensuulaisjoukkue on vahvasti matkalla F-liigan nousukarsintoihin, joihin pääsee Divarin runkosarjan seitsemän parasta.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola