Kauden yllättäjä joutuu pois kotihallistaan pudotuspelikarsinnassa – ei tee fanikameralähetyksiä otteluista

Helsinki Unitedin aidoksi kokema kotietu jäi metristä kiinni. Kuva: Juhani Järvenpää

Helsinki Unitedin aidoksi kokema kotietu jäi metristä kiinni. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten F-liigan pudotuspelikarsinnat alkavat lauantaina. SSRA:n ja Helsinki Unitedin välisen ottelusarjan kaikista otteluista ei välttämättä tehdä lähetystä.

Pudotuspelikarsinnassa A-lohkon seitsemänneksi sijoittunut Rankat Ankat ja B-lohkon toiseksi sijoittunut Helsinki United pelaavat siitä, kumpi joukkueista saa paikan ensi kaudeksi A-lohkoon. Samalla jaetaan paikka myös tämän kevään pudotuspeleihin. Kotietu on SSRA:lla.

Pudotuspelikarsinnan toisessa otteluparissa kohtaavat B-lohkon voittanut SaiPa ja A-lohkon viimeiseksi jäänyt Koovee.

Helsinki United nousi täksi kaudeksi NLB:hen ja on nyt jo karsimassa ylempään tasolohkoon. Joukkueen poikkeuksellisesta taustatarinasta voit lukea lokakuussa julkaisusta jutusta.

Joukkue on pelannut NLB:n kotiottelut Espoossa Stars-areenalla, mutta kotikenttää koskeva poikkeuslupa koski vain runkosarjaa. Stars-areenan kaukalon leveys on 19 metriä eli se on metrin liian kapea. Tästä syystä poikkeuslupaa ei irronnut F-liigalta enää pudotuspelikarsintaan, vaan kotiottelut on pelattava muualla.

Helsinki United pelaa ottelusarjan ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina Myllypuron Arena Centerissä ja mahdollisen toisen kotiottelunsa ensi viikon lauantaina Mosahallissa.

Seura ei tee kotiotteluistaan fanikameralähetyksiä Ruutuun. Puheenjohtaja ja naisten joukkueen valmentaja Sami Martikainen sanoo, että joukkue haluaa fanit kannustamana paikanpäälle halliin kotiedun turvaamiseksi.

– Annamme taas etuamme pois pelipaikan suhteen, niin saamme näin ehkä etua ja hyötyä enemmän, Martikainen perustelee Pääkallolle.

Sunnuntain ottelusta tulee kuitenkin lähetys, sillä F-liiga sai sovittua pelin VeikkausTV-otteluiden listalle. Näin ulkopuolinen tuotantoyhtiö  toteuttaa pelin VeikkausTV-lähetyksenä.

Mahdollinen ottelusarjan neljäs ottelu sen sijaan on tällä tietoa kokonaan pimennossa.

Myös lauantaina Oulussa pelattavan ottelusarjan ensimmäisen ottelun Ruutu-fanikameralähetyksen yllä on tummia pilviä sairaustapauksen vuoksi. SSRA:n manageri Jani Laukko viestittää Pääkallolle, että SSRA pyrkii kuitenkin saamaan paikalle tekijät ja lähettämään ottelun.