Koronan vaikutukset näkyvät menestysseurassa – Classic joutuu lomauttamaan osa-aikaiseksi työntekijöitään

Classic juhli tammikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Koronapandemiasta johtuen seuralla on tiukkaa taloudellisesti. Kuva: Anssi Koskinen

Classic juhli tammikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Koronapandemiasta johtuen seuralla on tiukkaa taloudellisesti. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic kertoi viikon alussa, että koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset ja toiminnalliset haasteet johtavat lomautuksiin kevään aikana.

Lomautukset ovat osa-aikaisia ja koskevat tällä hetkellä seuran toiminnanjohtajan, markkinointi-, juniori- ja valmennuspäällikön toimia. Classic vakuuttaa tiedotteessaan, että se pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti tästä huolimatta.

Seuran puheenjohtaja Hannu Granroth sanoitti asiaa tietotteessa.

– Nyt täytyy rauhassa miettiä tehokkaat toimintatavat, joilla työt saadaan hoidettua myös jatkossa. Uskon, että ammattitaitoinen henkilökuntamme selviää myös tästä haastavasta tilanteesta. Ja toivottavasti lomautukset tulevat olemaan mahdollisimman lyhytaikaisia.

– Myös muita mahdollisia säästötoimenpiteitä etsitään jatkuvasti. Pyrimme kuitenkin pitämään toiminnan käynnissä niiltä osin kuin se on tällä hetkellä mahdollista.

– Seuran pitkäaikaisena puheenjohtajana olen ollut mukana alusta asti ja olemme aina uskoneet omaan toimintatapaamme ja selvinneet vaikeistakin tilanteista uskoen parempaan tulevaisuuteen! Tällä kertaa uskomme koronapandemian helpottamiseen ja toiminnan avautumiseen jo lähitulevaisuudessa. Pyrimme päättämään lomautukset mahdollisimman nopeasti ja palaamaan normaaliin arkeen.

Salibandy on kärsinyt lajina paljon koronavirusrajoituksista. Muilla kuin pääsarjajoukkueilla kaudet ovat katkenneet rajoituksiin kolmena vuotena putkeen.

Classicin miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat F-liigassa. Miesten joukkue on voittanut Suomen mestaruuden viisi kertaa putkeen ja seurana Classic on palkittu monena vuonna vuoden salibandyseurana.