Mikko Kohosen paita nousi kunniapaikalle Seinäjoella – paikan päällä kaksi muuta yli 1000 pisteen pelaajaa

Mikko Kohosen paita pääsi viidentenä kunniapaikalle SPV:n kotihallissa. Kuva: Juha Käenmäki

Mikko Kohosen paita pääsi viidentenä kunniapaikalle SPV:n kotihallissa. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandylegenda Mikko Kohosen pelipaita nousi sunnuntain SPV-Nokian KrP -ottelun yhteydessä Seinäjoen Urheilutalon seinälle. Kyseessä oli SPV:n historian viides pelipaita joka jäädytettiin kunnianosoituksena.

Kohonen pelasi liigauransa 10 ensimmäistä kautta Jyväskylän Happeessa ja sen jälkeen vielä 13 kautta SPV:ssä. Kauden 2019-20 päätteeksi lopettanut Kohonen oli yksi SPV:n menestyksen arkkitehdeista. Pohjalaiset saavuttivat Kohosen pelivuosina kolme SM-kultaa, yhden hopean ja neljä pronssia.

Vahva ura Suomessa johti myös kansainväliseen uraan maajoukkueen mukana. Kohonen pelasi 83 maaottelua (51+17) ja pääsi juhlimaan MM-kultaa vuosina 2008 ja 2010.

Kohonen oli urallaan historian ensimmäinen pelaaja joka rikkoi 1000 pisteen rajan Salibandyliigassa. Kaikkiaan Kohonen pelasi liigassa 705 ottelua tehoin 669+382=1051. Hän on edelleen kaikkien aikojen pörssikakkosena Henri Johanssonin jälkeen.

Ottelussa palkittiin myös perjantaina 1000 liigapisteen rajan historian kolmantena pelaajana ylittänyt SPV:n Sami Koski. Alla olevassa yhteiskuvassa ovat kaikki liigatasolla yli 1000 pistettä naulanneet pelaajat vasemmalta oikealle Koski, Kohonen ja Johansson.

Juha Käenmäen ottelukuvat

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Seinäjoen Peliveljet (@spv_floorball) jakama julkaisu