Ulkomaat

Neljästi maailman parhaaksi valittu Anna Wijk vahvisti pelaajauransa päättyneen

01.02.
2022
Ulkomaat

Anna Wijk piti lopettaa pelaajauransa jo keväällä 2020. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsalainen salibandypelaaja Anna Wijk (s. 1991) vahvisti maanantaina, että hänen mittava pelaajauransa on ohi.

Wijk ei tosin ole pelannut enää kaudella 2021-22 pääsarjoissa. Kaudella 2020-21 hän edusti vielä Storvretaa ja KAIS Moraa Allsvenskanissa sekä Superliigassa.

– Olen erittäin iloinen ja kiitollinen siitä pitkästä urasta joka minulla oli, ja siitä että onnistuin suoriutumaan niin hyvällä tasolla niin pitkään. Se että pääsi edustamaan Ruotsia MM-kisoissa ja voittamaan maailmanmestaruuksia on asia josta olen hyvin iloinen ja hyvin ylpeä tänä päivänä, Wijk sanoitti Ruotsin liiton sivuilla.

Uralta ei ainakaan saavutuksia puutu. Wijk valittiin neljästi maailman parhaaksi pelaajaksi ja hän teki Ruotsin maajoukkueessa 196 tehopistettä 106 otteluun. Maailmanmestaruuden Wijk voitti kuudesti peräkkäin vuodesta 2009 vuoteen 2019.

Myös Ruotsin liigassa Wijk oli poikkeuksellisen tehokas pelaaja. Hän on tehnyt liigan kaikkien aikojen eniten pisteitä (933) naisten sarjassa. Ruotsin mestaruuden hän voitti KAIS Moran kanssa kertaalleen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen