Perttu Puska kertoi uransa lopettamispäätöksestä Instagramissa – ”Aika panostaa elämän tärkeimpiin asioihin”

Perttu Puskan pelaajaura päättyy meneillään olevan kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Perttu Puskan pelaajaura päättyy meneillään olevan kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Salibandypelaaja Perttu Puska kertoi tiistaina Instagramissa, että aikoo lopettaa peliuransa meneillään olevan kauden jälkeen.

Puska, 31, edustaa tällä hetkellä F-liiga Westend Indiansia. Indiansin lisäksi Puska on edustanut liigassa myös kasvattiseuraansa Joensuun Josbaa, EräViikinkejä sekä Tapanilan Erää.

Liigapelejä on kertynyt kaikkiaan 283 (153+102) ja kauden 2016-17 päätteeksi Puska saavutti EräViikinkien kanssa SM-hopeaa. Uralta löytyy myös yksi kausi Divaria Josban mukana (24+19).

Puska on päässyt urallaan kokemaan myös kansainvälisiä otteluita. Hän edusti Suomea U19-ikäluokan MM-kisoissa vuonna 2009. Sen lisäksi plakkarista löytyy kaikkiaan kuusi aikuisten maaottelua (9+4).

Puskan kirjoitus Instagramissa:

”Jossain vaiheessa olin aivan varma, että pelaan ikuisesti. Ainakin niin kauan kuin olen tarpeeksi ehjänä päästäkseni kaukalon laidan yli.

On kuitenkin käynyt niin, että ajatus lopettamisesta on hiipinyt takaraivoon.

Salibandyn lopettaminen tuntuu utopistiselta ajatukselta, jos sitä miettii pelkästään salibandyn näkökulmasta, mutta mun elämässä on monta asiaa, jotka painaa vaakakupissa todella paljon. Ja sen painon pitää olla todella iso, että saa minut lopettamaan, ja se onkin.

On kuitenkin tullut aika panostaa elämän tärkeimpiin asioihin. Perheeseen ja lapsiin. Aikaan joka minulle jää kun en olekaan enää hallilla.

Lopettaminen ei pelota, ja tuntuu itseasiassa yllättävänkin luonnolliselta, koska vaakakupin toinen puoli on melkoisen arvokas. Aika jonka voi antaa perheelle ja lapsilleen.

Sen isompaa asiaa ei ole.

Salibandy on aina antanut minulle ja antaa edelleenkin äärimmäisen paljon. Se on antanut minulle aina enemmän kuin mikään muu. Tunteita, ystäviä, hienoja hetkiä, itkua ja naurua. Menestystä ja mahalaskuja.

Olen ollut etuoikeutettu, että olen saanut salibandylta niin paljon kuin olen saanut. Koen velvollisuudekseni jatkossa antaa samoja fiiliksiä lapsilleni ja läheisilleni normaalissa arjessa enemmän ajan kanssa.

Lista ketä kaikkia haluaisin kiittää, on niin pitkä, että en erikseen kiitä kaikkia, vaan jokainen joka tietää olleensa mukana matkassa ansaitsee kiitoksen. Eli Kiitos!!!

Ilman ihmisiä salibandykin olisi juttu muiden joukossa, mitä se ei todellakaan ole.

Ennen eläköitymistä kuitenkin valmistaudutaan tulevan kevään peleihin playoffeissa, jossa aion jättää kentälle vielä ihan kaiken mitä on miehessä salibandya jäljellä.”