PSS varmisti NLA:n runkosarjan voiton, Welhojen tie pääsarjoissa on päättymässä tältä erää – katso viikon tulokset

Welhot (keltaisissa) kärsi viikonloppuna kaksi tappiota ja taival jatkuu alemmilla sarjatasoilla. Kuva: Juhani Järvenpää

Welhot (keltaisissa) kärsi viikonloppuna kaksi tappiota ja taival jatkuu alemmilla sarjatasoilla. Kuva: Juhani Järvenpää

F-liigan naisten sarjassa pelattiin sunnuntaina ratkaisevia otteluita. PSS voitti SSRA:n 9-5 ja varmisti samalla runkosarjan voiton.

Loputkin NLA:n sijoitukset ovat nyt varmistuneet. PSS:lla ja TPS:lla on vielä ottelut jäljellä sarjan kärjessä, mutta TPS:n hävittyä yllättäen Loistolle 11-6 se ei enää saa PSS:aa kiinni. ErVi taasen kaatoi Kooveen sunnuntaina 7-1 Tampereella ja on runkosarjan kolmonen. Classicilla on vielä peli pelaamatta, mutta se on joka tapauksessa runkosarjan nelonen.

TPS:n kaatanut Loisto on sarjan vitonen ja SB-Pro kutonen. Prolla on vielä kaksi peliä pelaamatta, mutta se ei enää vaikuta sarjasijoitukseen. Kärkikuusikko on varmistanut paikkansa NLA:n pudotuspeleissä.

SSRA (7.) ja Koovee (8.) pelaavat pudotuspelikarsinnoissa NLB:n kärkijoukkueita vastaan. SSRA kohtaa Helsinki Unitedin ja Koovee SaiPan. Pudotuspelikarsintojen voittajat pelaavat NLA:n puolivälierissä. Tappion kärsineet joukkueet pelaavat kaudella 2022-23 NLB:ssä, joten NLB-joukkueille kyse on myös nousukarsinnasta, ja NLA:n joukkueille myös putoamiskamppailusta.

NLA:n tilastoihin

OLS ja Karhut kärsivät selkeitä tappioita miesten liigassa

Miesten liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Oilers ryöpytti Karhuja kotikentällään 14-6. Karhujen viikonloppu Espoossa oli erittäin surullinen. Sarjan toiseksi viimeinen joukkue hävisi lauantaina Indiansille 11-1, joten viikonlopun kahden ottelun saldo oli 0 pistettä maalierolla 7-25. Oilers on tällä hetkellä sarjataulukon neljäntenä ja Indians kuudentena.

Pudotuspelipaikasta taisteleva OLS kärsi myös viikonloppuna kaksi tappiota. Happee oli lauantaina parempi maalein 7-3 ja TPS sunnuntaina peräti 11-1-loppuluvuin. OLS on vielä kahdeksantena taulukossa, mutta SPV on ottelun vähemmän pelanneena vain pisteen päässä. Vahvan viikon pelannut EräViikingit nousi seitsemänneksi ja se on tasapisteissä OLS:n kanssa selkeästi paremman maalieron turvin. TPS on taasen sarjan kolmantena Classicin ja KrP:n perässä.

Welhojen putoaminen käytännössä varmaa

Viikonlopun molemmat pelinsä hävinnyt Kuopion Welhot on tukevasti Divarin viimeisellä tilalla, eikä sen säilyminen ole enää oikeastaan mahdollista. Teoriassa se voisi kuroa Rangersin kiinni kolmen viimeisen pelin aikana 9 pisteen takaa, mutta 44 maalia heikompi maaliero tarkoittaisi kuopasta nousun kannalta todellisten ihmetekojen tekemistä siinä missä Rangersin suuria tappioitakin. Welhot putosi vuosi sitten F-liigasta.

Sunnuntain pelissä Welhot 9-2 kaatanut M-Team nousi takaisin sarjakärkeen. Divarin seitsemän parasta joukkuetta pelaa sarjan pudotuspeleissä, sijoille 11-12 jääneet karsivat sarjapaikoistaan ja kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan Suomisarjaan. Divarin runkosarjan pitäisi päättyä kahden viikon päästä ja joukkueilla on 2-6 ottelua pelaamatta.

Tilastoihin

Viikon 7 tulokset:

Miesten liiga

Keskiviikko 16.2.
EräViikingit – Steelers 5-4

Kooste:

LASB – Nokian KrP 4-9

Kooste:

TPS – Classic 3-5 Anssi Koskisen ottelukuvat

Kooste:

Perjantai 18.2.
Classic – Nokian KrP 6-4 Esa Takalon ottelukuvat

Kooste:

Lauantai 19.2.
OLS – Happee 3-7 Ari Arolan ottelukuvat

Kooste:

EräViikingit – LASB 5-4 ja. Jarmo Koskela

Kooste:

Indians – Karhut 11-1

Kooste:

Sunnuntai 20.2.
Oilers-Karhut 14-6
TPS – OLS 11-1

Naisten liiga

NLA

Keskiviikko 16.2.
Koovee – TPS 6-10

Lauantai 19.2.
TPS – SSRA 4-3

Sunnuntai 20.2.
Classic – SB-Pro 7-4
TPS – FBC Loisto 6-11
PSS – SSRA 9-5
Koovee – EräViikingit 1-7

Miesten Divari

Tiistai 15.2.
Hawks – Rangers 5-4 Juhani Järvenpään ottelukuvat

Torstai 17.2.
Welhot – O2-Jyväskylä 5-6

Perjantai 18.2.
ÅIF – Soittorasia 6-3

Lauantai 19.2.
Hawks – Welhot 8-3
FBC Turku – M-Team 6-3
Pirkat – SaiPa 5-7
LH Rangers – SalBa 4-12
LNM – Josba 6-5 ja.

Sunnuntai 20.2.
Josba – FBC Turku 6-5
M-Team – Welhot 9-2
O2-Jyväskylä – SalBa 3-6
Koovee – Hawks 8-4

Solidsport lähettää Divarin ottelut.