Divarit

Rangers saa loppukaudeksi kovan vahvistuksen F-liigasta – ”Opettavainen matka”

17.02.
2022
Divarit

Samuli Alaluusua jatkaa uraansa Divarissa. Kuva. Juha Käenmäki

Samuli Alaluusua pelaa loppukauden Divarin Kirkkonummi Rangersissa. Alaluusua siirtyy Rangersiin F-liigan Westend Indiansista, jota hän on edustanut kahden viime kauden aikana.

Ensimmäisellä liigakaudellaan Alaluusua pelasi pudotuspelit huomioiden 30 ottelua tehoin 11+19. Tällä kaudella otteluita on kertynyt vain 12 (0+2). Pääosan aikuisurastaan Alaluusua on edustanut juuri Rangersia Divarissa ja kakkosdivarissa. Divarin pelejä on kertynyt vyölle 60 (48+67)

– Samuli on huippuluokan pelaaja. Katsoo sitä mistä kulmasta tahansa. Potentiaali on valtava edelleen ja käytännössä hänen urallaan se on ollut aina siitä kiinni, mihin hän itse rimansa asettaa. Harmittava juttu, että ensimmäinen liigavisiitti ei ehkä ollut ihan sitä mitä odotuksissa oli.

– Täytyy muistaa, että iso ympäristönvaihdos ja rooli vaikuttaa aina näihin asioihin. Harva peluri kuitenkaan tekee ensimmäisellä liigakaudella noin 30 pistettä. Nyt Samuli on täällä ja jeesaa meitä. Toivottavasti hänet nähdään vielä liigakentillä, miksei jopa täällä Kirkkonummella, päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä kommentoi uutisessa.

Vaikka liigaura ei vielä lähtenyt lentoon niin Alaluusua palaa Kirkkonummelle hyvillä mielin.

– Fiilikset on hyvät ja odottavat. Onhan se mukava päästä taas ”omien” joukkoon. Tiukka loppukausi kyllä tulee olemaan ja panokset ovat isot, mutta se kyllä sopii. Opettavainen matka oli Indiansin joukkueessa ja sain nähdä mitä huippusalibandy tällä hetkellä on.

– Maajoukkuemiehiä oli useampia mukana. Näki miten he tekevät asioita, kuinka sitoutuneita ovat. Hommat tehdään kyllä huolella pienimmistä asioista lähtien. Itselleni juuri tuo kokonaisvaltaiseksi urheilijaksi kasvaminen on ehkä se isoin kehityksen kohde. Olen varmasti monipuolisempi ja ennen kaikkea fiksumpi pelaaja kuin pari kautta sitten, Alaluusua kommentoi.

Alaluusua on pelikelpoinen lauantaina Rauman SalBaa vastaan. Rangers on tällä hetkellä Divarin sijalla 12.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen