Rikotaanko miesten F-liigassa ennätyksiä? Nämä yhden kauden ennätykset saattavat murtua

Juuso Ahola on lunastanut häneen asetettuja lupauksia myös liigakentillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Juuso Ahola on lunastanut häneen asetettuja lupauksia myös liigakentillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten F-liigan runkosarjan kaartuessa loppusuoralle, kaksi 26 ottelun runkosarjakausilla tehtyä piste-ennätystä on vaarassa rikkoutua: tulokkaiden ja puolustajien piste-ennätykset.

Porin ihmepoika

Tulokkaiden piste-ennätystä jahtaa Karhujen 18-vuotias Juuso Ahola. Porilaiskomeetta on koko sarjan pistepörssissä komeasti kuudentena summattuaan 19 otteluun maukkaat 18+16=34 tehopisteet.

Kovinta pistetehtailua 26 ottelun runkosarjakausilla esittänyt tulokas on Ville Lastikka. Sveitsin mestarina Steelersiin kaudeksi 2017-18 palannut maajoukkuehyökkääjä takoi neljä vuotta sitten tehot 34+14=48.

Ahola on 14 pisteen päässä Lastikan ennätyksestä. Nykyinen pistetahti 1,79 pistettä per peli ei vielä riitä. Ahola jäisi yhden pisteen päähän.

Karhujen sähäkkä hyökkääjä on kuitenkin kiristänyt pistetahtiaan tämän vuoden puolella. Vuoden 2022 viiteen otteluun Ahola on summannut 11 pistettä, eli 2,2 peliä kohden. Pistetahdin jatkuminen samana lihottaisi nuorukaisen pistepottia 15 pisteellä ja siivittäisi hänet 49 pisteen kauteen. Pisteen Lastikan ennätyksen edelle.

Aholan mahdollisuuksia ei ainakaan latista kahden viime pelin otanta. Vaikeissa vieraspeleissä Classicia ja Nokian KrP:ta vastaan nuorukainen on täräyttänyt yhteensä seitsemän pistettä.

Raholan Beckenbauer

Kun puhutaan kauden tehokkaimmista puolustajista, Nokian KrP:n Miska Mäkinen on omassa kastissaan. LASBista Raholaan täksi kaudeksi vaihtanut Erä-kasvatti on takonut 19 otteluun mainiot 10+18=28 tehot.

Koko liigan pistepörssissä Mäkinen on sijalla 17. Takana tähystävät muun muassa Jami Manninen, Sami Koski, Rasmus Kainulainen ja Joakim Lund.

Mäkinen on kymmenen pisteen päässä puolustajien yhden kauden piste-ennätyksestä. Tero Tiitu iski (16+22) 38 pistettä kaudella 2016-17, Mika Savolainen (10+28) samanmoisen 2010-11.

Näätä-puolustajan pistekeskiarvo on 1,47 ottelua kohden. Se tietäisi juuri 38 pistettä.

Ennätykseen yltääkseen Mäkisen pitäisi kuitenkin pystyä parantamaan alkuvuoden tahdistaan. Viisi ottelua ovat tuoneet kuusi pistettä. Tahti on hiipunut syksystä.