Saaga sai vielä uuden luvun – FBC Loisto valittaa oikeusturvalautakuntaan

FBC Loiston ottelun jälkipyykin peseminen jatkuu. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-liigan ottelua Classic-FBC Loisto koskeva jupakka on siirtymässä seuraavaksi Urheilun oikeusturvalautakunnan pöydälle.

FBC Loisto aikoo viedä asian niin sanotusti päätyyn asti: se valittaa Salibandyliiton valituslautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Toiminnanjohtaja Ville Lintunen vahvisti Pääkallolle, että seuran hallitus teki tiistai-iltana päätöksen valituksen jättämisestä.

Loiston päävalmentaja Matti Pienihäkkinen kertoi jo viime viikolla Pääkallon haastattelussa seuran harkitsevan valituksen jättämistä.

Classic ja FBC Loisto kohtasivat naisten F-liigan ottelussa 15. tammikuuta. Classic voitti ottelun 5-2. Ottelun jälkeen Loisto jätti vastalauseen, joka koski Classicin varamaalivahdin ikää. Hän oli vuoden nuorempi kuin pääsarjojen sarjamääräykset sallivat.

Classicin voitto vietiin ja sitten palautettiin

FBC Loiston vastalausetta on aiemmin käsitellyt Salibandyliitossa ensin kilpailu- ja kurinpitoryhmä ja sen jälkeen valituslautakunta.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä muutti ottelun lopputulosta. Päätöksen perusteella Classicin 5-2-voitto muutettiin 0-5-tappioksi, koska Classicin kokoonpanossa katsottiin olleen edustuskelvoton pelaajaa. Kolmihenkisen kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätös syntyi äänin 2-1.

Oman mutkansa asian käsittelyyn toi se, että normaalisti edustusoikeuksia koskevat vastalauseet käsittelee suoraan pääsarjapäällikkö Jani Holopainen, mutta hän siirsi asian KKR:lle, koska tilanteessa jouduttiin arvioimaan myös pääsarjapäällikön Classicille antamia ohjeita.

Classic valitti kilpailu- ja kuripitoryhmän päätöksestä valituslautakuntaan. Se hyväksyi Loiston vastalauseen, mutta päätti palauttaa ottelun lopputuloksen ennalleen. Näin ollen kolme sarjapistettä siirtyivät taulukossa jälleen Classicin plakkariin.

Valituslautakunta katsoi, että vaikka Classic oli toiminut sarjamääräysten kyseisen pykälän vastaisesti, se ei kuitenkaan ollut rikkonut salibandyn kilpailusääntöjen edustus- ja pelioikeutta koskevia määräyksiä.

Seuraavaksi pallo siirtyy siis Urheilun oikeusturvalautakuntalle. Se on urheilujärjestöistä riippumaton muutoksenhakuelin, jota voisi urheilun sisäisten sääntöjen tulkinnassa kutsua ”korkeimmaksi oikeudeksi” Suomessa.