Suvi Hämäläinen arvostettiin vuoden tyttöjunioriksi 2021 – ratkaisi MM-kullan Suomen hyväksi

Suvi Hämäläinen on vuoden tyttöpelaaja. Kuva: Per Wiklund/IFF

Vuoden 2021 tyttöjuniori julkaistiin torstai-iltana salibandyliiton toimesta. Valinnan teki liiton hallitus.

Valinta osui Classic-hyökkääjä Suvi Hämäläiseen. Hämäläinen iski voittomaalin jatkoajalla, kun Suomi pääsi juhlimaan kauden alla U19-naisten MM-kultaa Uppsalassa. Mestaruus oli U19-naisten ensimmäinen sitten vuoden 2012.

Hämäläinen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tekemään paljon. Ilves-kasvatti nimittäin pelasi jo vuonna 2019 naisten MM-kisoissa Sveitsissä, joten palkintokaapista löytyy myös aikuisten MM-pronssia. Kaudella 2019-20 Hämäläinen pelasi liigaa NLB:n Pirkoissa (25+15), viime kaudella NLA:n Kooveessa (21+5) ja tällä kaudella Classicissa (12+10).

Salibandyliitto julkaisee tällä viikolla vielä myös vuoden poikajuniorin, vuoden naispelaajan ja vuoden miespelaajan.