Viikon kyselyn tulos: Classicin dynastia murenee vuonna 2023

Classicin menestysvuosien uskotaan jatkuvan. Kuva: Esa Takalo

Classicin menestysvuosien uskotaan jatkuvan. Kuva: Esa Takalo

Kysyimme viime viikolla, viime viikon kysymyksenä, että ”Minä vuonna Classicin dynastia murenee?”.

Kysymys viittaa siihen, että minä vuonna tamperelaisjoukkue ei enää jyllää ylivoimaisena Suomen kentillä. Se on voittanut jokaisen jaossa olleen miesten Suomen mestaruuden vuodesta 2016 alkaen.

Kyselyssä oli kuusi vaihtoehtoa, joista eniten kannatusta sai kevät 2023 (33,3 %) ja toiseksi eniten vaihtoehto 2024 (25,8 %). Vuosiluvuista 2022 sai toiseksi vähiten ääniä (6,1 %) ja vuosi 2025 (10,6 %) äänistä.

Oli kuitenkin myös vaihtoehdot Myöhemmin, joka keräsi yllättävän paljon eli 19,7 % äänistä. Sen lisäksi vaihtoehto Ei koskaan oli listauksen viimeinen (4,5 %). Aihe herätti myös jonkin verran keskustelua.

Jukkisb:n vastaus oli simppeli:

Classicin kokenut kaarti alkaa pikkuhiljaa lopettelemaan uriaan ja sitä myötä Oilers tai TPS nostaa kannua vuonna 2023. Tai sitten olen täysin väärässä.

Nimimerkki Möttönen ei tarjonnut vuosilukua, mutta seuraavan mestarin kyllä:

Laadukas tekeminen organisaatiotasolla takaa sen, että laadukkaat pelaajat imee itsensä Classiciin. Tre tarjoaa kuitenkin opiskelumahdolisuuksia tms koko suomen lupaaville vielä junior-ikäisille. Mutta mikä seura rikkoo taian? Oilers…taitaa olla ainut seura mikä edes yrittää.

Kossi Agassa näki dynastian jatkuvan, vaikka Classic ei jokaista mestaruutta veisikään:

Äänestin vaihtoehtoa: Myöhemmin.

Tässä saattaa toki joku mestaruus mennä johonkin toiseen osoitteeseen, mutta sehän ei vielä tarkoita dynastian murtumista. Classicin mylly tuottaa pelaajia aika kivasti ja avainpelaajat ovat oikeastaan parhaassa iässä paria poikkeusta lukuunottamatta eli runko ei ole millään tavalla vanhenemassa käsiin ja esim. kun Jussi Piha nyt lopettaa tähän kauteen uransa, niin hänet ovat jo nuoremmat aika hyvin syrjäyttäneet ja Pihan rooli on pienentynyt vuosi vuodelta.

Pro Stickin mukaan muutosten tulisi olla suurempia, jotta oikeasti tulisi eroa:

No jos sieltä sattuisi lopettamaan vaikka vuoden sisään Piha, Kivilehto, Leikkanen, Lamminen, Toriseva, Salin, Savonen, niin ehkä sitten materiaalin osalta olisivat suunnilleen samalla viivalla kuin lähimmät kilpailijat. Mutta siinäkin tapauksessa, eiköhän sinne olisi sisään tulijoita luokkaa Pylsy, Helin ja ehkä joku kärkitason kaappaus F-liigankin seuroista, Lastikan tyyliin, sanotaan nyt vaikka ihan heittona Rantalan paluu . Eli kovan duunin takana lienee C:n kaataminen edelleenkin. Sitten sieltä on kuitenkin nousemassa ihan lajin eliittiin esim. Sikkinen, Laitila, Akola jne.

Hieman surullista toki lajin kiinnostavuuden ja ehkä uskottavuudenkin takia. Vuodesta toiseen ykkönen on sama, seuraavat top 2-6 on samat, sitten on ne muutamat jengit jotka painii pleijareiden tuntumassa, jotta pääsee pelaamaan sen 3-4 matsin verran pidemmälle kevättä. Tälleen on menty nyt mitä, 3 vuotta ainakin.

Jippiin arvio osui myös ensi vuoteen:

Veikkaisin ensi vuotta. Suurimpana potentiaalisena syynä dynastian loppumiseen pidän nykyvalmennuksen loppumista.

Niin hyvä pelaaja ja pelaajien keskellä toimiva johtaja kuin Kivilehto saattaakin olla, niin päävalmennuksen saappaat ovat vain niin isot ensiduuniksi, etten oikein luottaisi siihen, että niillä vielä Kivilehto kovin onnistuneesti tallustaa.

Toivon mukaan olen väärässä, mutta kuten niin monen muun huippu-urheiliijan kanssa on nähty, on valmentaminen niin eri asia kuin pelaaminen, vaikka kuinka johtava pelaaja olisikin.

Seuraava mestari voisi olla KrP, ja ehkä jopa sen takia, että Classicista ei ole pitkä matka vaihtaa seuraa.