F-liigan karsintojen osalta tehdään valintoja sunnuntai-iltana – tarjolla suora lähetys

M-Team valitsee toisena F-liigan karsintojen osalta. Kuva: Esa Jokinen

M-Team valitsee toisena F-liigan karsintojen osalta. Kuva: Esa Jokinen

F-liigan karsinnat pelataan tällä kaudella siten, että mukana on F-liigan runkosarjan 12. joukkue ja Divarin runkosarjan seitsemän parasta joukkuetta.

Liigan sijalle 12 sijoittuva joukkue on vielä toistaiseksi auki, ja se on joko Nurmon Jymy tai Karhut. Joka tapauksessa runkosarjan lopulliset sijoitukset ovat selvillä viimeistään sunnuntaina.

Sunnuntaina Salibandyliitto järjestää myös valintatilaisuuden, joka näkyy Solidsportin lisäksi Salibandyliiton Youtube-kanavalla klo 20.30 alkaen. Tapahtuman juontaa liiton viestintäjohtaja Jussi Ojala, ja paikalla on edustaja jokaisesta joukkueesta. Myös pääsarjapäällikkö Jani Holopainen ja F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ovat mukana.

Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle pääsevät parhaiten sijoittuneet joukkueet valitsemaan vastustajansa seuraavassa järjestyksessä:

1. Jymy/Karhut
2. M-Team
3. LNM

Kooveen vastustajaksi jää valitsematta jäänyt joukkue.

Valittavat joukkueet

FBC Turku (4.)
Josba (5.)
SaiPa (6.)
Hawks (7.)

Seuraavissa vaiheissa otteluparit määräytyvät tämän rankingin mukaan. Välierissä siis rankingissa korkeimmalla oleva kohtaa alimpana olevan ja toiseksi ylimpänä oleva toiseksi alimpana olevan. Finaaleissa kotietu on paremmin sijoittuneella joukkueella.

F-liigakarsinnan lähetyksistä kerrotaan lisää perjantaina.