Hawks pudotti Karhut Divariin, naisten välieräsarjat tasan – katso viikon tulokset ja koosteet

Hawks (kuvassa) kaatoi Karhut ja pudotti porilaiset yhden liigakauden jälkeen takaisin Divariin. Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina pelattiin liigakarsintaa kovin panoksin Porissa. Ottelusarja oli tilanteessa 2-2 Karhujen isännöidessä Hawksia.

Helsinkiläinen Hawks aloitti pelin vahvasti ja johti avauserässä peliä jo 5-1. Karhut kuitenkin kavensi tilanteeksi 5-2 erätauolle mentäessä. Toinen erä oli pitkään Hawksin hallussa ja joukkue johti jo 6-2 erän loppuminuuteille saakka. Eetu Annila ja Tomi Jerkku toivat maaleillaan Karhut kahden maalin päähän ennen erätaukoa.

Kolmoserän Karhut aloitti vahvasti. Juuso Ahola ja Eero Vanhatalo toivat kotijoukkueen tasoihin. Sen jälkeen joukkue otti hölmön jäähyn, joka käänsi pelin vielä takaisin vieraille. Kalle Laakso osui ensin ylivoimalla ja Teemu Kantanen lisäsi komealla ohjauksellaan johtoa viimeisellä kympillä. Hawks naulasi vielä 9-6 päättyneen pelin viimeisen maalin tyhjiin. Hawksin Alexander Hoffström ja Nico Rehn iskivät hattutemput pelissä.

Ottlelun lopputulos tarkoitti sitä, että Hawks jatkaa liigakarsinnan kakkosvaiheeseen voitoin 3-2. Tappion myötä Karhut putosi Divariin liigasta.

Liigakarsinnan seuraavan vaiheen parit ovat FBC Turku-Hawks ja Josba-SaiPa.

Naisten välierissä Classicin ja PSS:n välillä nähtiin jo toinen trilleripeli. Molemmat joukkueet kävivät pelissä johdossa, mutta Sanni Niemisen osuttua viimeisellä vitosella ylivoimalla ei lisämaaleja nähty varsinaisella peliajalla ja jatkoajalle mentiin lukemissa 4-4.

Julia Turunen iski jatkoajalla PSS:n voittomaalin ajassa 61.14. Turunen oli PSS:n tehopelaaja pistein 2+1. Classicilta samoin pistein onnistui Suvi Hämäläinen.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet vieraissa, joten sarjan tilanne on 1-1. Sarja jatkuu keskiviikkona Porvoossa ja finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

Toisessa välierässä EräViikingit karkasi 2-0-johtoon avauserässä, mutta toisessa erässä TPS sai paremman vaihteen silmään ja toiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-3. TPS jatkoi hyvää virettään iskemällä kolmesti päätöserässä, ja EräViikingit ei tästä toipunut kuin kahden maalin päähän, joten TPS voitti maalein 6-4.

Milla Nordlund oli turkulaisten avainpelaaja iskemällä tehot 2+1 otteluun. EräViikinkien Taru Nordman syötti kolme kotijoukkueen osumaa.

Myös tässä sarjassa on nähty kaksi vierasvoittoa ja sarja on 1-1. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Turussa.

Puolivälierät

Classic – FBC Loisto 3-2 (Classic välieriin voitoin 3-2) Esa Takalon ottelukuvat

Kooste:

Välierät

PSS – Classic 4-5
TPS – EräViikingit 3-4 ja. Anssi Koskisen ottelukuvat

EräViikingit – TPS 4-6 (Sarja tilanteessa 1-1)
Classic – PSS 4-5 ja. (Sarja tilanteessa 1-1)

Finaaleihin kolmella voitolla.

Liigakarsintojen 2. vaihe

Blue Fox – HaHe 3-1
Jokerit – Steelers 9-6 Jarmo Koskelan ottelukuvat

HaHe – Blue Fox 1-4 (Blue Fox johtaa voitoin 2-0)
Steelers – Jokerit 1-9 (Jokerit johtaa voitoin 2-0)

Koovee – FBC Turku 5-8

FBC Turku – Koovee 5-4 (FBC Turku jatkoon voitoin 3-1) Anssi Koskisen ottelukuvat
Hawks – Karhut 6-4
SaiPa – M-Team 6-5 ja. (SaiPa jatkoon voitoin 3-1)
Josba – LNM 9-4 (Josba jatkoon voitoin 3-1)

Karhut – Hawks 6-9 (Hawks jatkoon voitoin 3-2)