Ikonit jatkavat Turussa – ”Elän ja hengitän Turun Palloseuran mustavalkoisia värejä”

Mikko Hautaniemi jatkaa TPS:ssa ainakin yhden kauden. Kuva: Anssi Koskinen

Mikko Hautaniemi jatkaa TPS:ssa ainakin yhden kauden. Kuva: Anssi Koskinen

TPS kertoi viime viikolla solmineensa jatkosopimukset Miko Kailialan ja Mikko Hautaniemen kanssa.

Juuri 500 runkosarjan pisteen rajan rikkonut Kailiala on tällä hetkellä TPS:n kapteeni. Koko liigauralla Kailiala on edustanut TPS:n lisäksi SSV:tä, Viikinkejä ja EräViikinkejä 363 ottelun verran (415+220). Kailialan palkintokaapissa on kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Laituri on myös kaksinkertainen maailmanmestari.

– Valehtelisin jos väittäisin sopimusneuvotteluiden edenneen mutkattomasti, mutta olen suunnattoman onnellinen, että saan pelata Suomen kauneimmassa ensi kaudellakin. Tiedän runkomme pysyvän vieläkin kasassa, eikä suunnitelmissani ole koskaan ollut hypätä kelkasta kesken kaiken. Elän ja hengitän Turun Palloseuran mustavalkoisia värejä, eikä minkään muun seuran edustaminen kotoisessa sarjassa tule enää urani aikana olemaan ajankohtaista, Kailiala kommentoi TPS:n uutisessa.

Hautaniemi on pelannut Suomessa vain TPS-paidassa liigaa. Kolossihyökkääjä pelasi useita vuosia myös Sveitsin liigassa. Liigapelejä hän on pelannut 223 (188+120) ja saavuttanut yhden SM-hopean. Hautaniemi juhli MM-kultaa vuonna 2018.

TPS:n uutisen mukaan tuleva kausi on uran viimeinen.

– Joukkueemme sisällä on kasvanut vuosien saatossa todella tiivis ja yhtenäinen ”bondi”, jonka keskeisenä teemana on ylpeys edustaa Turun Palloseuraa ja ainoana tavoitteena on voittaa meille rakkaassa seurassa. Monella olisi varmasti mahdollisuus lähteä muuallekkin kokeilemaan siipiään, mutta ydinporukallemme nimenomaan voittaminen täällä kotikaupungissamme on kaikki kaikessa. Ulkomaat kiinnostavat minua yhä, mutta vielä ei ole aika sille. Haluan totisesti metsästää mestaruutta täällä.