Jokerit pyrkii liigaan – NLB:hen on tyrkyllä myös lisää pohjoista ulottuvuutta

F-liigan putoamiskarsinnan 2. vaiheen otteluparit ovat selvillä. Kuva: Salibandy.fi

F-liigan putoamiskarsinnan 2. vaiheen otteluparit ovat selvillä. Kuva: Salibandy.fi

Naisten 1. divisioonan loppusarja pelattiin viikonloppuna ja F-liigan karsintaan pääsevät kaksi joukkuetta ovat selvillä.

Karsintapaikan lunastivat helsinkiläinen Jokerit ja oululainen Haukiputaan Heitto. Ratkaisevissa sunnuntain otteluissa Jokerit nousi Kalannin Pallo -65:tta vastaan 2-5-tappioasemasta 6-5-voittoon. HaHe puolestaan voitti raumalaisen SalBan selvin lukemin 7-2.

Jokereissa viilettää lukuisia entisiä liigapelaajia, joten ainakin kokemusta riittää. Samat sanat pätevät myös HaHeen, jonka pelaajista moni on esiintynyt aiemmin oululaisissa liigajoukkueissa SSRA:ssa ja OLS:ssa. Myös Haukipudas on nykyään osa Oulun kaupunkia.

Jokerit on nimellisesti 1. divisioonan voittaja, joten se saa karsinnassa vastaansa naisten F-liigan B-lohkon kahdeksanneksi sijoittuneen Hämeenlinnan Steelersin. Jokereilla on ottelusarjassa kotietu.

HaHe puolestaan kohtaa uusikaarlepyyläisen Blue Foxin, jolla on tämän ottelusarjan kotietu.

Ottelusarjat alkavat tulevana viikonloppuna. Ne pelataan paras viidestä -järjestelmällä eli kolme voittoa tarvitaan. Voittajat saavat paikan ensi kaudeksi F-liigan B-lohkosta.