Miesten maajoukkueen Sveitsin kisojen jälkeisen päävalmentajan kartoitus on käynnissä – ”Olen nyt aloittamassa soittokierrosta”

Petteri Nykyn sopimus on katkolla Sveitsin kisojen jälkeen. Kuva: Esa Jokinen

Petteri Nykyn sopimus on katkolla Sveitsin kisojen jälkeen. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliitto kertoi maanantaina julkisesti, että Sveitsin 2022 salibandyn miesten MM-kisojen jälkeisen valmennustiimin kartoitus on meneillään.

Koko nykyisen valmennustiimin sopimukset ovat katkolla kisojen jälkeen. On mahdollista, että Petteri Nykky jatkaa tiimeineen tai että tilalle tulee uusi päävalmentaja tiimeineen. Liiton hallitus on linjannut, että haussa on nimenomaan suomalainen päävalmentaja.

Nykyn johdolla Suomi voitti MM-kultaa ensin vuosina 2008 ja 2010. Uudella valmennuskaudellaan Suomi ylsi kultaan 2018 Prahassa, mutta joutui pettymään vuoden 2021 Helsingin MM-finaalissa Ruotsia vastaan.

– Prosessin ensimmäinen vaihe on perusteellinen kartoitus suomalaisesta valmentajakentästä, ja olen nyt aloittamassa soittokierrosta eli alustavaa selvitystä kiinnostuksesta tehtävään, vaikka F-liigan pudotuspelit samalla ovatkin meneillään, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoitti liiton tiedotteessa.

Sveitsin MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti 5-13.11. Qatarin MM-kisojen vuoksi.