Liigat

Yle: Moro sanoi moro! – urakkanaisen tehtävä tuli suoritetuksi, kun sarjapaikka säilyi

11.03.
2022
Liigat

Jenni Morottajan paluu jäi lyhyeksi. Kuva: Esa Takalo

Yksi on joukosta poissa, kun Tampereen Koovee aloittaa naisten F-liigan puolivälierät lauantaina.

Yle kertoo, että vajaat pari kuukautta sitten yllättäen Kooveen joukkueeseen tullut konkaripuolustaja Jenni Morottaja ei pelaa tamperelaisten riveissä enää puolivälierissä.

Näin ollen 39-vuotiaan liigalegendan visiitti päättyy lähes yhtä yllättäen kuin se alkoikin. Morottaja hyppäsi mukaan Kooveen remmiin, kun päävalmentajaksi nostettu Juha Kurki houkutteli hänet mukaan.

Paluunsa myötä neljällä vuosikymmenellä liigaa pelanneen Morottajan saldoksi Kooveessa jäi viisi runkosarjaottelua ja päälle neljä pudotuspelikarsinnan ottelua. Runkosarjan peleissä syntyi yksi maali, playoff-karsinnassa tehot olivat 0+0.

Tärkeintä urakkanaiselle oli Kooveen säilyminen F-liigan A-tasolla. Koovee voitti pudotuspelikarsinnan ottelusarjan SaiPaa vastaan 3-1.

– Oma tavoite oli, että joukkue säilyy liigassa ja tavoite saavutettiin. Uskon, että joukkue tästä lähin pärjää ilman minua, Morottaja sanoi Ylelle.

”Moro”-lempinimeä kantava pelaaja on nimitetty Salibandyliiton Legendaksi vuonna 2018. Ylen haastattelussa hän jättää ainakin puolivakavissaan oven raolleen liigakentille vielä jatkossakin.

– Kotona heitettiin, että pitäisikö minun heittää vielä muutama liigakausi. En tiedä, haluaako kukaan tällaista vanhaa koko kaudeksi mukaan pyörimään. Puhelinsoittoa odotellessa!

 

 

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola