Nokian KrP ensimmäisenä miesten joukkueena välieriin – Mikko Laakso iski voittomaalin ajassa 59.56

Mikko Laakso oli KrP:n sankari neljännessä välieräpelissä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Nokian KrP mittelivät torstaina neljännessä puolivälieräpelissä Seinäjoella. Dramaattisten loppuvaiheiden myötä Mikko Laakso iski 4-3-voittomaalin neljä sekuntia ennen peliajan loppua ja KrP lähetti SPV:n kesälomalle voitoin 4-0.

Ottelu oli hyvinkin tasainen alusta asti. Avauserässä SPV:llä ei ollut montaa paikkaa, mutta Eero Karjanlahti vei kotijoukkueen johtoon vapaalyönnistä. KrP loi erässä enemmän paikkoja, mutta ei suurissa määrin. Tasoitus syntyi Emil Eklundin lavasta ennen erän puoltaväliä ja pari minuuttia myöhemmin Laakso vei KrP:n johtoon.

Toiseen erään lähdettiin KrP:n 2-1-vierasjohdossa. Ajassa 28.11 SPV tasoitti Ville Kuuselan ylivoimaosumalla maalin edestä. SPV:n riemu ei kauaa kestänyt, sillä Laakso vei illan toisellaan KrP:n takaisin kuskin paikalle. Toisessa erässä nähtiin myös ottelun komein suoritus. Jeri Heikkilä haastoi erinomaisesti keskialueella ja löysi maalin edestä SPV:n ottelun parhaan pelaajan Konsta Haukkalan, joka tasoitti tilanteeksi 3-3.

Lukemissa 3-3 mentiin todella pitkään tämän jälkeen. SPV pelasi erinomaisen kakkoserän ja jatkoi hyviä otteitaan kolmannessa erässä. Viimeiselle 10 sekunnille oli jätetty melko dramaattinen loppusilaus. SPV:n Karjanlahti pelasi palloa yli lantion ja sai kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta.

KrP pelasi maltilla hienon kuvion, jonka hattutemppusankari Laakso viimeisteli maaliin. Nico Jonaeson osui vielä tyhjään SPV-rysään kaksi sekuntia ennen loppua.

KrP on nyt ensimmäinen miesten liigajoukkue joka saavutti paikan välierissä tänä keväänä. SPV aloittaa kesäloman ja viimeksi vuosina 2006 sekä 2007 se on jäänyt kaksi kertaa putkeen välierien ulkopuolelle.