Oilers otti neljännen voiton derbysarjassa ja lunasti paikan F-liigan välierissä

Oilers välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja Westend Indians kohtasivat maanantaina Tapiolan Urheiluhallissa F-liigan puolivälierien viidennessä ottelussa. Oilers voitti pelin 6-3 ja jatkaa välieriin voitoin 4-1.

Ottelu vanheni vain 52 sekuntia, kun Rasmus Kainulainen laukoi keskustasta Oilersin johtoon. Oilersin johto kesti melkein kahdeksannelle minuutille asti. Perttu Puska iski irtopallon sisään maalin edestä. Indians käväisi myös johdossa, kun Tuomas Harjula iski maalin paluupallosta.

Johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Santeri Lindfors tasoitti hyvän kuvion päätteeksi ja iski Oilersin pari minuuttia myöhemmin tarkalla kudilla. Avauserä oli hyvin tasainen, eikä mitenkään erityisen varovainen kummankaan osalta. Erätauolle mentiin Oilersin maalin johdossa, mutta tasatilanne tai Oilersin johto olisi ollut ihan yhtä mahdollinen.

Toinen erä alkoi Indiansin kannalta valoisasti. Eetu Nykäsen huippulaukaus toi vieraat tasoihin ajassa 22.46. Siitä iloa kuin minuutin ja yhdeksän sekuntia, kun Tuomas Iiskola vei Oilersin jälleen johtoon. 34 sekuntia siitä Justus Kainulaisen laukaus livahti ohi Juuso Jokisalon, ja mies asteli vaihtoon.

Erä oli vahvasti Oilersin ja maalille vaihdettu Mikko Kirvesniemi joutui torjumaan muutamaan huipputorjuntaan. Indiansin hyökkäyspeli oli erän loppua kohden hyvin vaisua. Kolmoserään mentäessä tilanne oli 5-3 Oilersin hyväksi.

Viimeisellä vitosella Indians lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Tuomas Iiskola heitti kylmää vettä vieraiden niskaan lyömällä pallon komealla golflyönnillä tyhjään maaliin tolpan kautta ajassa 55.35. Indians vyörytti seuraavat minuutit, mutta Oilers-muuri kesti myllyn.

Oilers kohtaa välierissä Nokian KrP:n. Toisessa välieräparissa kohtaavat Tampereen Classic ja TPS.