Palaako Ruotsin salibandyn ”paha poika” kotimaahansa? Innebandymagazinet: Alexander Ruddin ympärillä huhuja

Alexander Rudd pelasi Ruotsin paidassa vuoden 2018 MM-kisoissa. Arkistokuva: IFF

Alexander Rudd pelasi Ruotsin paidassa vuoden 2018 MM-kisoissa. Arkistokuva: IFF

Ruotsissa huhutaan salibandytähti Alexander Ruddin mahdollisesta paluusta kotimaahansa.

Rudd pelasi tämän kauden Sveitsin liigassa Ad Astrassa, joka sijoittui sarjassa 11:nneksi eli toiseksi viimeiseksi. Rudd teki 32 pistettä 17 ottelussa.

Rudd teki viime kesänä Ad Astran kanssa kaksivuotisen sopimuksen eli se on yhä voimassa, mutta ruotsalaisen salibandylehden Innebandymagazinetin mukaan Ruotsissa on kiinnostusta Ruddin saamiseksi. Yksi pelaajaan yhteyksissä ollut seura on Innebandymazaginetin lähteiden mukaan FBC Kalmarsund.

Kalmarsundin urheilujohtaja Patrik Klockare Bäck kuvaili huhuja liioitelluiksi.

– Olemme ystäviä ja olemme lähinnä vaihtaneet kuulumisia, miten menee ja onko Sveitsissä kaikki hyvin. Mutta siinä ei todellakaan ole ollut sen enempää, Bäck totesi Innebandymagazinetille.

Lehti kysyi, kiinnostaisiko Ruddin nappaaminen Kalmarsundiin, jos pelaaja olisi tarjolla.

– Kysymys on hypoteettinen. Hänellä on voimassaoleva sopimus, enkä ole kuullut mistään, että hänellä olisi aikomusta rikkoa sitä.

Kohuja taustalla

Bäck työskenteli aiemmin urheilujohtajana Falunissa, kun Rudd pelasi siellä. Keväällä 2014 kesken kauden paljastunut Ruddin siirto Falunista Storvretaan aiheutti kuohuntaa Falunin joukkueessa.

Kesäkuussa 30 vuotta täyttävää Ruddia voisi kuvailla ruotsalaisen salibandyn ”pahaksi pojaksi”. Hyökkääjän viime kesän siirtoa Sveitsiin edelsi syyte huumekauppaan sekaantumisesta, minkä vuoksi Rudd oli hetken tauolla salibandykentiltä.

Rudd on edustanut Ruotsin miesten maajoukkuetta MM-kisoissa 2012, 2014 ja 2018.