Pöllänen nousi Classicin jatkoaikasankariksi – Happee teki hurjan nousun osumalla kuudesti alle 12 minuuttiin

Alisa Pöllänen johdatti Classicin naiset F-liigan välieriin. Kuva: Anssi Koskinen

Classicin ja FBC Loiston ääritasainen naisten liigan puolivälieräsarja sai kruununsa maanantaina Bläk Boksissa. Kotijoukkue Classicin sankariksi nousi Alisa Pöllänen, joka iski 3-2-jatkoaikaratkaisun maalin edestä ajassa 74.08.

Molemmat joukkueet johtivat peliä varsinaisella peliajalla ja oli todella lähellä, ettei Loisto voittanut peliä kuusikymppisen aikana. Tessa Sauvonsaari vei vieraat 2-1-johtoon ajassa 57.18 ja Classic joutui pinteeseen. Pöllänen nousi sankariksi myös varsinaisella peliajalla tasoittamalla pelin vain 16 sekuntia ennen loppua.

Koko sarja meni Classicille lopulta voitoin 3-2. Erikoista oli se, että ennen viimeistä peliä kaikki ottelut olivat päättyneet vierasvoittoihin. Neljä viidestä ottelusta ratkesi vasta jatkoajalla.

Classic kohtaa viikonloppuna alkavissa välierissä PSS:n. Toisessa välieräparissa mittelevät TPS ja EräViikingit.

Miesten puolivälierissä Happeen ja TPS:n välillä nähtiin maanantaina hurja trilleri Jyväskylässä. TPS vei peliä täysin kaksi ensimmäistä erää ja kolmoserään mentiin turkulaisten 4-0-johtoasemassa. Happeella oli kahteen ensimmäiseen erään vaikeuksia luoda edes maalipaikkoja, ja Markus Laakso torjui jyväskyläläisten maalilla 19 kertaa.

Kolmoserässä tapahtui kummia. Roni Laasosen tarkka kuti upposi TPS-maaliin viiden minuutin pelin jälkeen ja vain 28 sekuntia myöhemmin Niko Laiti toi Happeen kahden maalin päähän. TPS pääsi hakemaan viidettä maalia ylivoimalla, mutta Happee kesti ja ajassa 49.05 Ilmari Aarela naulasi Happeen maalin päähän.

Draama ei päättynyt siihen, sillä viimeisellä kympillä TPS:n Janne Hoikkanen sai viiden minuutin jäähyn hiukan epäselvästä tilanteesta. Happeen Markus Salmi tasoitti ylivoimalla ajassa 55.07, Jami Manninen vei Happeen johtoon 8 sekuntia myöhemmin ja ajassa 56.26 Salmi iski vielä 6-4-maalin saman ylivoiman aikana. TPS ei tuosta tilanteesta enää toipunut.

TPS-pelaajista kovassa pistevireessä oli Miko Kailiala (2+1). Happeen tehopelaajien lisäksi 27 kutia torjunut Laakso oli merkittävässä roolissa kotijoukkueen voitossa.

Voitot ovat nyt 1-1 ja sarja jatkuu keskiviikkona Turussa. Miesten liigassa välieriin vaaditaan neljä voittoa