PSS ja TPS voiton päässä naisten liigan finaaleista – Blue Fox säilytti liigapaikkansa

TPS on voiton päässä historiansa ensimmäisestä naisten liigan finaalipaikasta. Kuva: Anssi Koskinen

TPS on voiton päässä historiansa ensimmäisestä naisten liigan finaalipaikasta. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja EräViikingit mittelivät keskiviikkoiltana F-liigan välierien kolmannessa pelissä Turussa. TPS oli etevämpi maalein 6-2.

Ottelun puolivälissä tilanne oli tasan 2-2. TPS kuitenkin osui toisen erän toisella kympillä kahdesti ja pääsi kahden maalin johdossa päätöserään. ErVillä oli sauma kaventaa rankkarista kolmoserän alussa, mutta ei onnistunut maalinteossa. Laura Rantasen kaksi osumaa tyhjiin olivat viimeinen niitti ottelulle. Rantasen lisäksi Sofia Leino maalasi kahdesti pelissä.

TPS johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Sarja on katkolla lauantaina Helsingissä.
Anssi Koskisen ottelukuvat

PSS ei antanut kolmospelissä yhtään armoa Classicille, vaan nappasi komeana 8-3-kotivoiton. Avauserän jälkeen PSS johti 4-2 ja viimeiselle kympille mentäessä 5-3. PSS kuitenkin osui kolmesti päätöskympillä ja Classic ei saanut enää lisäosumia. Jasmin Saario osui pelissä kolmesti ja Ella Holmberg sekä Julia Turunen komppasivat kahden maalin saldoillaan.

PSS johtaa sarjaa 2-1 ja se on katkolla lauantaina Lempäälässä.

NLB:n karsinnoissa Blue Foxilla oli mahdollisuus varmistaa paikka ensi kauden F-liigassa. Sen se myös teki voittamalla HaHe:n luvuin 6-4 kotikentällään. Blue Fox johti peliä 5-2 ennen päätöserää ja HaHe nousi vielä maalin päähän, mutta ei päässyt sen lähemmäksi. Blue Foxin voiton takuunaisia olivat Sofia Holm (2+2) ja Suvi Luomaranta (2+1). HaHen Sanna Risteli maalasi kahdesti.

Karsintasarjassa ei jäänyt sinällään jossiteltavaa, sillä Blue Fox vei sen nimiinsä voitoin 3-0 ja jatkaa NLB:ssä myös ensi kaudella.