Rangersin valmennus vaihtuu ensi kaudelle – ”Tekee varmasti hyvää kaikille osapuolille”

Sebastian Fager-Pintilä ei jatka Rangersin päävalmentajana. Kuva: Juhani Järvenpää

Sebastian Fager-Pintilä ei jatka Rangersin päävalmentajana. Kuva: Juhani Järvenpää

Kirkkonummi Rangersin Divari-kausi jatkuu runkosarjan jälkeen toisena keväänä peräkkäin karsinnoissa. Viime keväänä joukkue karsi noususta F-liigaan. Tänä keväänä Kylien Jätkät karsii säilymisestä Divarissa.

– Pettynyt, mutta tyytyväinen, kuvailee tuntojaan päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä viimeisen runkosarjaottelun jälkeen.

Siinä Rangers voitti FBC Turun 4–1. Voitto varmisti 12. sijan Divarissa ja jatko-pelit karsinnassa. Tappio olisi tiennyt suoraan putoamista Suomisarjaan.

Kun Divari-kausi syksyllä käynnistyi, Rangers asetti tavoitteeksi pudotuspelipaikan. Se toki saavutettiinkin. Ei kuitenkaan seitsemän parhaan ja liigan häntäpään joukkueen pudotuspeleissä. Jokirinteen uutuuttaan hohtavassa kotihallissa pelataankin 26.3. alkaen säilymisestä Divarissa tai putoamisesta sarjaporrasta alemmas Suomisarjaan.

Ailahtelevaa pelaamista

– Selkä seinää vasten ei tunnetusti ole helppo pelata. Saimme kuitenkin pakkovoiton Turusta. Tästä on hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua käynnistyviin karsintoihin, pohtii päävalmentaja Fager-Pintilä.

Voittaminen oli runkosarjassa Rangersille vaikeaa. Syitä on pohdittu erilaisissa kokoonpanoissa kauden aikana useasti. Miksi se oli niin vaikeaa?

– Jos tuohon osaisin vastata, tulos olisi varmasti ollut toinen, huokaa Fager-Pintilä.

Rangersin pelaaminen on ailahdellut ottelusta toiseen, joskus jopa ottelun aikana, rajusti. Hyvän ja huonon päivän välinen ero on ollut iso.

Henkimaailman juttuja

Pitkän ja raskaan viime kevään jälkeen joukkueen kesäharjoittelua rukattiin uusiksi, osin pelaajien toivomuksesta. Pelaajat saivat enemmän vastuuta, omatoimisen harjoittelun osuutta kasvatettiin.

– Valittu malli ei toiminut koko joukkueen osalta. Se näkyi kauden aikana niin fyysisessä kunnossa kuin henkisellä puolellakin. Yritimme kääntää suuntaa, mutta tappioiden myötä ongelmat kasvoivat. Meillä oli hyvät suunnitelmat. Elämä ei kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaan. Nämä ovat pitkälti henkimaailman juttuja, ja valmennuksen olisi pitänyt pystyä puuttumaan ongelmiin kauden aikana.

Päävalmentaja muistuttaa, että Divari on kova sarja. Siinä pärjääminen vaatii niin pelaajilta kuin valmennukseltakin tiukkaa sitoutumista.

Pelaamista ja harjoittelua vaikeutti edelleen korona.

– Epidemia sotki paitsi salibandya, myös meidän jokaisen elämää. Onnistuminen onkin monen pienen asian summa.

– Meiltä ei löytynyt kentällistä, joka olisi vaikealla hetkellä ottanut joukkueen reppuselkään ja kantanut sen vaikean hetken yli.

Karsinnoissa vain hävittävää

Vaikeita hetkiä on varmasti luvassa vielä tulevinakin viikkoina ja ratkaisijan viittaa on kentällä tarjolla. Karsinta alkaa 26.3. Rangersin kotiottelulla. Se on oikeastaan ainoa fakta, joka tätä kirjoitettaessa on tiedossa.

Suomisarja on vielä kesken. Sarjajärjestelmän mukaan Rangers saa vastaansa kolmen lohkon parhaan kakkoseksi sijoittuneen joukkueen. Kahdella voitolla etenee karsinnan seuraavalle kierrokselle.

– Ennen karsintakierroksia vedetään perustreeniä, haetaan oikeaa vireystilaa ja fiilistä. Meillä on karsinnoissa vain hävittävää.

– Hoidetaan tämä hyvin ja pidetään Rangers Divarissa. Sen jälkeen on aika katsoa eteenpäin, korostaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Päävalmentaja vaihtuu

Varsin monissa Kylän Jätkien pelaajasopimuksissa on sovittu myös ensi kaudesta Rangersin väreissä. Optiona on kuitenkin sarjatasona Divari.

Yksi asia joukkueessa muuttuu kauden jälkeen varmasti. Päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä ei jatka penkin takana. Hän keskittyy Rangersin valmennuspäällikön tehtäväänsä.

– Huili päävalmentajan tehtävistä tekee varmasti hyvää kaikille osapuolille. Junioripuolella tekemistä riittää. Koronan jäljiltä pitää puhaltaa uutta puhtia junioritoimintaan ja sieltä taas uusia pelaajia Kylien Jätkiin, korostaa Sebastian Fager-Pintilä.

Kirkkonummi Rangers julkistaa miesten edustusjoukkueen uuden päävalmentajan lähiviikkoina.

Teksti: Mikko Karlsson