Ruotsin liigassa historialliset 27-3-murskajaiset – Falun rikkoi useamman ennätyksen

Alexander Galante Carlström oli historiallisen kovassa iskussa keskiviikkona. Kuva: perwiklund.se

Hallitseva Ruotsin mestari IBF Falun murjoi sarjanousija Djurgårdenin keskiviikkoiltana peräti lukemin 27–3.

Ottelussa rikottiin useampi Ruotsin liigan ennätys, Innebandymagazinet valotti.

24 maalin voitto oli länsinaapurin pääsarjan kautta aikojen suurin. Edellinen ehti olla voimassa yli 31 vuotta. Lokakuussa 1990 Jönköping voitti Christianstads IBS:n lukemin 21–1.

– Tulos on kamala, se tuntuu vatsanpohjassa asti. Se sattuu, mutta yhtäältä paljoa ei ole tehtävissä. Joukkueeni olisi hyvällä tuurilla ykkösdivisioonan keskikastissa. Se on totuus, murskatappion kokeneen Djurgårdenin valmentaja Roger Östergren sadatteli Expressenille.

Ottelussa ladottiin myös uusi maaliennätys, 30 maalia. Edellinen tehtiin vuosi sitten, kun Dalen peittosi Höllvikenin 18–9 (27 maalia).

Falunin tähtihyökkääjä Alexander Galante Carlström latoi huimat 10+2=12 tehot. 33-vuotias laituri teki uudet yhden ottelun maali- ja piste-ennätykset. Galante Carlström paransi piste-ennätystä yhdellä pisteellä. Edellistä ennätystä jakoi suomalaislegenda Mika Kohonen, joka herkutteli 11 pisteen illan vuonna 2001.

Mestaruutta puolustava Falun johtaa Ruotsin liigaa 24 kierroksen jälkeen. Joukkue on kerännyt 55 pistettä ja repäissyt seitsemän pisteen kaulan sarjakakkonen Linköpingiin.

Djurgårdenin kausi on sujunut murheellisissa merkeissä. Tukholmalaisjoukkue on kirjannut 24 pelistä vain kuusi pistettä ja hävinnyt 21 kertaa.

Ottelun maalikooste: