Santeri Lindfors maalasi kahdesti, kun Oilers laittoi Indiansin laulukuoroon: ”Kyllä me ollaan Espoon herroja”

Santeri Lindfors maalasi kahdesti vitospelissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Santeri Lindfors maalasi kahdesti vitospelissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilersin ja Westend Indiansin välinen puolivälieräsarja ratkesi maanantaina Oilersin voitettua 6-3 kotikentällään. Oilers eteni välieriin voitoin 4-1.

Avauserä oli pelin tasaisin. Se päättyi 3-2 Oilersille, ja peliä saattoi muutenkin kuvailla tasaiseksi. Kakkoserästä eteenpäin mentiin yhä enemmän Oilersin sävelten mukaan ja Indians joutui puolustuskannalle repaleisen kokoonpanonsa kanssa.

– Temmon kasvattaminen oli teemana näissä parissa pelissä. Indians tykkäsi pitää palloa ja rauhoittaa pelin tempoa. Yritettiin saada loppua kohden saada vauhtia ja tilanteita peliin, ja virtausta. Täytyy sanoa, että kaverilla ei ollut ihan maksimirosteri, mutta aika hyvin taistelivat ja maksimitason saivat tuosta kokoonpanosta irti, Oilersin Santeri Lindfors arvioi.

Ottelusarjan ollessa 2-0 alkoivat Indiansin kokoonpanovaikeudet. Tähtipelaajat kuten Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala uupuivat kolmesta viimeisestä pelistä ja lukuisia muitakin profiilipelaajia oli poissa kokoonpanosta. Suoraa syytä poissaoloille ei annettu, mutta koronaviruspandemian jyllätessä sitä voi pitää ainakin osasyyllisenä poissaoloihin. Pudotuspeleihin tuli uutena sääntönä, että pelejä ei voida siirtää koronaan vedoten, jos pelaajia on riittävästi.

Kahdessa viimeisessä pelissä Indiansin mukana oli jo useita junioripelaajia, joista osalla ei ollut aiempaa kokemusta liigasta. Ihan hyvin Indians silti pärjäsi kolmessa viimeisessä pelissä ja otti yhden voitonkin, mutta veivätkö poissaolot jotain pois derbysarjasta?

– Totta kai haluaisi aina, että parhaat pelaa ja sitä kautta mennään jatkoon, mutta en nyt tiedä. Runkosarjassa oli taas sitten aika paljon ottelusiirtoja niin paha sanoa siihen. Itse toivon, että parhaat pelaa ja sitä kautta mennään jatkoon, Lindfors linjasi.

Oilers teki puolivälierissä tarvittavan. Se ei varsinaisesti säkenöinyt, mutta ei sen kyllä tarvinnutkaan.

– Ihan varmasti pystytään parantamaan vielä välieriin, että se on varma. Tehtiin vaadittava, sanotaan näin.

Lindforsin oma vire on ollut mainio läpi kauden. Runkosarjassa syntyi uran paras pistemäärä (18+16) ja nyt pudotuspeleissä tahti on ollut piste per peli (3+2). Maanantaina hyökkääjä osui kahdesti avauserässä. Kovasti työtä tekevä laituri sujahti jälleen hyvin hyökkäysorintoituneiden Kainulaisen veljesten kanssa samaan ketjuun.

– Pelityyli sopii mulle ja kun hyvien kavereiden kanssa saa pelata niin kyllä siinä pisteitäkin tulee. Varmaan on tullut lisää röyhkeyttä, ja varmaan oppinut vanhemmalla iällä sitäkin miten kannattaa sijoittautua tuonne kentälle. Röyhkeys näkyy siinä, että itsekin hakee enemmän ratkaisua, Lindfors pohti vireen syitä.

Espoon herruus

Noin vuosi sitten Espoon derbysarjassa pelattiin viides ottelu, jonka moni muistaa pitkään. Silloin nähtiin Oilersin uskomaton nousu alivoimamaalien turvin kolmen maalin takaa voittoon, kuten tässä kerrataan.

Lindfors oli viitospelin sankari upottamalla Heimon jatkoajalla. Onko tuota voittoa tullut sittemmin muisteltua?

– Tänään tuli Esportin Instagramissa vastaan se peli. Kyllä sitä aina lämmöllä muistelee. Jos vedonlyöntikertoimia olisi silloin katsonut jossain livevedossa, niin aika iso kerroin olisi ollut meidän voitolle. Oli se pieni tuhkimotarina silloin.

Oilers vei derbyn nyt toisen kerran putkeen voitoin 4-1. Keväällä 2020 sarja jäi kesken Indiansin johtaessa 2-1. Se on viimeisin kerta, kun Indians on voittanut kaksi derbypeliä putkeen. Sen jälkeen voitot ovat menneet Oilersille 12-2.

Välillä on puhuttu siitä, että Oilers on isoveli ja Indians pikkuveli Espoossa. Ehkä sellaisen linjauksen voit tällä hetkellä ihan perustellustikin sanoa ääneen.

– Kyllä se vähän siltä vaikuttaa jos historiaa rupeaa katselemaan. En muista milloin oltaisiin hirveän montaa peliä putkeen hävitty Heimolle. Kyllä me ollaan Espoon herroja, Lindfors paalutti.

Välierissä vastus kovenee huomattavasti. Oilers oli runkosarjan kolmonen ja kohtaa kakkoseksi sijoittuneen KrP:n, joka möyhensi puolivälierissä SPV:n 4-0. Edellinen peli joukkueiden välillä oli helmikuun lopussa, jolloin KrP vei voiton peräti 13-4-lukemin.

Vastaavia tuloksia tuskin nähdään enää välierissä.

– Luulen, että ”korppukin” haluaa vähän laittaa vauhtia peliin, että ei tarvitse itse jahdata palloa niin paljon. Kaveri tulee ylöspäin ja varmasti saadaan ihan hyviä vastiksia sitä kautta. Täytyy olla toisaalta aika paljon huolellisempi pallon kanssa. He iskevät kyllä kanssa paikoista maaleja.

– Viimeksi otettiin aika hyvä kylpy Raholassa, että lähdetään parantamaan siitä, Lindfors uumoili.