SPV:n kiri ei riittänyt – Karhut piti pintansa ja säilytti unelman suorasta säilymisestä

Karhut venyi tärkeään voittoon runkosarjan viimeisessä ottelussaan. Kuva: Juha Käenmäki

Karhut venyi tärkeään voittoon runkosarjan viimeisessä ottelussaan. Kuva: Juha Käenmäki

F-liigan miesten sarjan karsijan paikka jäi keskiviikkona edelleen auki, kun Karhut kaatoi kotonaan SPV:n maalein 5-4.

Karhut tarvitsi ottelusta täydet kolme pistettä ja ne se myös sai. Porilaisjoukkue johti peliä 5-1 Ville Salosen osuttua ajassa 51.33, mutta SPV ei siihen luovuttanut. Pohjalaiset osuivat vielä kolmesti ilman maalivahtia, mutta tasoihin SPV ei enää yltänyt. Karhujen tehopelaaja oli Tomi Jerkku (1+1) ja Konsta Haukkala maalasi kahdesti SPV:lle.

Tulos tarkoitti sitä, että Karhut nousi karsijan paikalta Nurmon Jymyn ohi sijalle 11 eli viimeisen suoran säilyjän paikalle. Joukkueet ovat tasapisteissä ja Jymyllä on parempi maaliero, mutta Karhuilla on yksi kolmen pisteen voitto enemmän, joka ratkaisee ensimmäisenä tasatilanteessa.

Kyseessä oli Karhujen runkosarjan viimeinen peli, mutta Jymy pelaa tällä viikolla vielä kaksi peliä Oilersia ja OLS:aa vastaan. Jos se ottaa niistä pisteenkin niin se välttää karsinnat. SPV on sarjataulukossa kahdeksantena ja sillä on vielä yksi peli jäljellä. Parhaimmillaan se voi olla runkosarjan seitsemäs.

Toisessa miesten liigan ottelussa Classic päätti runkosarjansa 6-4-vierasvoitolla Jyväskylän Happeeta vastaan. Ottelu oli pitkään tasainen ja tilanne oli 4-4 vielä loppuminuuteilla, mutta Oskari Heikkilä iski ratkaisumaalin ajassa 58.42. Classicin ja ottelun tehopelaaja oli kolme maalia syöttänyt Janne Lamminen. Happeen kannalta positiivista oli eritoten se, että hyvin esiintyneet Ville Heiska (s. 2006) ja Arttu Pylväläinen iskivät liigauriensa avausmaalit.

Classic varmisti runkosarjan voiton jo viikkoja sitten. Se ei hävinnyt runkosarjassa peliäkään varsinaisella peliajalla. Kaiken kaikkiaan se keräsi 26 ottelussa 71 pistettä menettäen vain seitsemän pistettä. Happee on toistaiseksi viidentenä taulukossa, mutta voi viimeisessä pelissä nousta vielä neljänneksi ja kiinni kotietuun. Tuloksen myötä varmistui, että Nokian KrP saavutti runkosarjan kakkostilan.

Naisten NLB:n karsinta:
Steelers-ÅIF 5-2 (ottelusarja tilanteessa 2-2)