Vuonna 2010 alkanut mitaliputki katkesi – TPS lähetti SB-Pron kesälomalle

TPS lähetti SB-Pron kesälomalle. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja SB-Pro kohtasivat keskiviikkona kolmannessa puolivälieräpelissä Turun Kupittaalla. TPS kaatoi Pron maalein 3-0 ja jatkaa välieriin.

Kamppailu oli hyvin tasainen ja kahteen ensimmäiseen erään osui vain TPS:n Milla Nordlund. Prolla oli kuitenkin tukku paikkoja, joita se ei vain hyödyntänyt. Noora Vuorela torjui TPS-maalilla erittäin hyvin.

Kolmoserän alussa Laura Rantanen lisäsi TPS-johdon kahteen maaliin hiukan yllättäen syntyneestä tilanteesta. Viimeisen kympin alussa sama pelaaja onnistui toistamiseen, ja 3-0 oli Prolle liikaa. Yrityksen puutteesta nurmijärveläisiä ei voi kuitenkaan syyttää, sillä Pro haki tasoitusta täydellä yrityksellä loppuun asti. Rantanen (2+1) ja Nordlund (1+2) olivat ottelun tehopelaajia.

Ottelusarja meni siis poikki voitoin 3-0 turkulaisten hyväksi. Samalla katkesi SB-Pron peräti 11 mitalia sisältänyt putki. Joukkue oli 2010 hopealla ja sen jälkeen saavutti kolme SM-kultaa, viisi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Mestaruuden se saavutti viimeksi keväällä 2019 ja vuosi sitten se oli SM-hopealla.

Keskiviikkona varmistui toinenkin välieräjoukkue, kun PSS kukisti Kooveen lukemin 4-1 kotonaan. Peli oli pitkään 1-0 porvoolaisille, ja 2-0 viimeiselle vitoselle mentäessä. Koovee kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta Olivia Kortelainen ja Inka Lampinen maalasivat tyhjiin, ja tamperelaisten kausi päättyi. Pelin tehopelaajia olivat Ella Holmberg (1+1) ja Fanny Holmberg (0+2).

Varsinkin kahdessa viimeisessä pelissä Koovee kiusasi mestarijoukkuetta toden teolla, mutta se ei riittänyt, vaan sarja meni PSS:n hyväksi voitoin 3-0.

Päivän kolmas puolivälierä ei ollut katkolla, mutta sitäkin jännittävämpi. Avauserän perusteella Classicin ja Loiston välillä olisi voinut odottaa maalijuhlia, mutta vaikka erä päättyi 2-2 ja Classic epäonnistui rankkarissakin, niin maalikarkelot eivät jatkuneet. Loisto meni maalin johtoon toisessa erässä, mutta Classicin Alisa Pöllänen kuittasi sen kolmoserän alussa.

Lopulta edessä oli jatkoaika, jonka sankariksi nousi Emilia Pietilä, joka laukoi voittomaalin ajassa 63.46. FBC Loisto johtaa puolivälieräsarjaa 2-1 ja erikoista siinä on ollut se, että molemmat ovat voittaneet pelkästään vieraissa. Sarja on katkolla lauantaina Turussa.

Neljäs puolivälieräsarja on myös katkolla lauantaina, kun EräViikingit johtaa SSRA:ta 2-0. Ottelu pelataan Oulussa.