Ulkomaat

Yle: Mia Vallenius palasi pelikentille 15 kuukauden tauon jälkeen – ”Vasemmasta jalasta kuului paukahdus”

12.03.
2022
Ulkomaat

Mia Valleniuksen avauskausi Ruotsissa päättyi loukkaantumiseen. Nyt huippupuolustaja on palannut kaukaloon. Kuva: perwiklund.se

Suomalaispuolustaja Mia Vallenius palasi kaukaloon viime viikon perjantaina Ruotsin Superliigan IK Siriuksen paidassa, kertoi Yle aiemmin tällä viikolla.

Vallenius ehti olla poissa pelikentiltä peräti 15 kuukautta akillesjänteen katkeamisen vuoksi. Ruotsissa ensimmäisellä kaudella huippuvireeseen päässyt Vallenius tavoitteli paikkaa viime joulukuun Uppsalan kisoissa, mutta vamma oli liian vakava ja vaikea.

– Hypimme treenien päätteeksi aitoja. Alastulossa vasemmasta jalasta kuului paukahdus ja tajusin heti, mistä oli kyse. Sekuntien jälkeen aloin miettiä, että voi ei – MM-kisat ovat vuoden päässä, Vallenius avasi alkuperäistä loukkaantumista.

Vallenius leikattiin vuonna 2020 heti onnistuneesti ja paluu kaukaloihin piti tapahtua viime syksynä. Asiat eivät menneet toivotulla tavalla.

– Viime elokuussa pääsin jo siihen vaiheeseen, että olin jo palannut kentälle. Pari viikkoa joukkueharjoittelun aloittamisen jälkeen kävin magneettikuvissa. Ne kertoivat, että akillesjänteestä löytyi repeämä. Se oli silloin tämän loukkaantumisen isoin paikka, puolustaja kertoi.

Tälle kaudelle Valleniukselle on merkitty kaksi ottelua ja yksi maali. Kuudentena oleva Sirius on vahvasti ehdolla pudotuspeleihin ja runkosarjasta on vielä muutama peli pelaamatta. Avauskaudellaan Vallenius ehti iskeä pakin paikalta 10 otteluun tehot 4+9 Superliigassa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen