Liigat

Aamulehti: Neljät MM-kisat pelannut Sanni Nieminen lopettaa uransa

10.04.
2022
Liigat


Tampereen Classic taipui naisten F-liigan pronssiottelussa EräViikingeille jatkoajan jälkeen lukemin 4–3. Samalla päättyi Sanni Niemisen, 30, mittava pelaajaura.

Niemisen lopettamisesta kertoi Aamulehti.

– Päällimmäinen fiilis on pettymys, oli mahdollista päättää ura voittoon. Sitten on tietenkin haikeutta mielessä, Nieminen kommentoi Aamulehdelle.

Sekä hyökkääjänä että puolustajana pelannut Nieminen on Huittisista ponnistavan SBS Rupun kasvatti. Hän pelasi koko liigauransa Classicissa, voitti vuosien 2009–2022 aikana viisi SM-kultaa ja yhteensä kahdeksan mitalia. Välissä hän kävi yhden kauden Sveitsin pääsarjassa.

Mittavalla liigaurallaan Nieminen pelasi 190 runkosarjan ottelua tehoin 58+71=129. Kaikkiaan 73 pudotuspeliottelua sujuivat tehoin 22+20=42.

Suomen maajoukkuepaidassa monipuolinen peluri urakoi 64 ottelua. Tehopisteitä kertyi 23+13=36. Maajoukkueuralle mahtuivat myös neljät MM-kisat (2015, 2017, 2019, 2021), joista palkintokaappiin tarttui kolme hopeaa ja pronssi.

– Jatkan töitä seurassa eli salibandya en jätä lajina. Mutta sitä en vielä tiedä mikä se rooli voisi olla tulevaisuudessa. Tällä hetkellä en ainakaan valmenna ketään, nyt täytyy pitää hengähdystauko, Nieminen taustoitti.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira