Aamulehti: Peltola ei haluaisi pelata yhtäkään liigafinaalia Hakametsässä – ”Tämän paremmaksi ei salibandyareena voi maailmassa mennä”

KrP:n kotiluolan Raholan kapasiteetti on vain 1100 katsojaa. Raholassa pelataan ainoastaan yksi ottelu. Kuva: Esa Takalo

KrP:n kotiluolan Raholan kapasiteetti on vain 1100 katsojaa. Raholassa pelataan ainoastaan yksi ottelu. Kuva: Esa Takalo

Aamulehti julkaisi sunnuntaina artikkelin, jossa se oli haastatellut Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolaa ja Nokian KrP:n nokkamiestä Marko Salmelaa.

Jutussa käsiteltiin pääsiäisen kuumaa perunaa eli F-liigan miesten finaalien olosuhteita. Classic pelaa ottelunsa (1,3 ja 5) Lempäälän Bläk Boksissa mahdollista seitsemättä ottelua lukuunottamatta. KrP pelaa Raholassa vain yhden pelin, ja mahdolliset ottelut 2,4,6 Nokian jäähallissa. Viimeinen finaali pitäisi pelata Tampereen Hakametsän hallissa, jos seiskapeliin mennään.

Keskustelua on virissyt siitä, että Bläk Boksin kapasiteetti on vain 1200 ja Nokian jäähallin 1700, kun sen pitäisi olla kolmosfinaalista alkaen vähintään 2000.

Salmela kertoo Aamulehden jutussa, että jäähallin jään sulattaminen on aloitettu viikonloppuna. Viimeksi kun KrP ja Classic pelasivat jäähallissa pari vuotta sitten niin ottelu jouduttiin keskeyttämään. Nyt jään sulattamisella vältetään tällaiset ongelmat.

– Meille iso juttu on, että pelaamme Nokialla ja että saamme selkeästi enemmän väkeä kuin Raholaan, Salmela sanoi lehdelle.

Peltola on taasen hyvin jyrkällä kannalla, vaikka Bläk Boksin suhteen on tullut huomattavan paljon valituksia siitäkin, että tv-lähetyksissä kameraa ei ole saatu keskelle kenttää koko kaudella. Peltola ei haluaisi viedä edes viimeistä finaalia Hakametsään kommenttien perusteella.

– Onhan Hakametsä legendaarinen paikka. Sen näkee sitten, onko se hyvä vai huono.

Ostoskeskus Ideaparkissa sijaitsevaa Bläk Boksia hän kuitenkin kiittelee vuolaasti.

– Tämän paremmaksi ei salibandyareena voi maailmassa mennä. Ymmärrän kuitenkin liigan näkökannan, Peltola kommentoi lehdelle.

Yhteinen päätös

Salmela kertoo sunnuntaina puhelimen välityksellä Pääkallolle, että hän on harmistunut siitä, että on tullut kuva, että finaalien poikkeusjärjestelyt on leimattu ”yhden ihmisen mielipiteiksi”.

– Ei tämä niin ole mennyt, vaan kysymys on yhteisestä päätöksestä. Me kaikki neljä välieräjoukkuetta kokoonnuimme viikon alussa ja mukana oli liigan toimitusjohtaja sekä kilpailupäällikkö. Silloin yhdessä linjattiin tämä päätös, että joukkueet saavat pelata enemmän kotiareenoillaan, oli joukkueet sitten mitkä tahansa, Salmela oikoo.

– Sen jälkeen sen päätöksen hyväksyi vielä liigan johtoryhmä, jossa on eri kokoonpano. Lopullisen päätösen teki Salibandyliiton hallitus, joka siunasi poikkeusjärjestelyt.

Olosuhteet eivät ole puhuttaneet pelkästään yleisökapasiteettien takia, vaan keskustelua on käyty paljon myös lähetysolosuhteista niin Bläk Boksin kuin Raholankin osalta.

Salmela haluaakin sanoa vielä yhden positiivisen puolen Nokian jäähallista.

– Yksi ehdottoman positiivinen asia on se, että sieltä saadaan hyvää ja vakaata kuvaa lähetyksiin oikeanlaisilla etäisyyksillä. Jokainen voi käydä katsomassa minkälainen lähetys sieltä viimeksi tehtiin, Salmela hehkuttaa.

Nurminen haluaa oikaista asioita

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi Pääkallolle perjantaina finaalien poikkeusjärjestelyitä. Nurminen on saanut kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa jutun lopun lausunnoista koskien salibandylähetysten tuotantoja.

Hän haluaa tarkentaa lausuntojaan, joista tuli ulospäin vääränlainen kuva.

– Harmittaa, että finaalisarjojen lähetystuotantoihin liittyneistä kommenteista virinnyt keskustelu on aiheuttanut väärinymmärrystä. Missään nimessä se ei ollut tarkoitukseni, eikä varsinkaan arvioida minkään tahon osaamista.

– Lähetystuotantojen eteen tehdään kaikki voitava, kaikissa olosuhteissa. Sanoman kanssa on ollut loistava dialogi koko kauden ajan ja yhdessä olemme halunneet lisätä seurojen osallisuutta lähetystuotannoissa ja tuoda vuolaasti kiitosta keränneen Studio-ottelukonseptin F-liigaan, mikä on nostanut F-liigan lähetystuotannot aivan uudelle tasolle.

– Finaalisarjassa jokainen ottelu on takuulla laadukkaasti tuotettu Studio-ottelu ja finaaleiden tunnelma saadaan varmasti välitettyä Ruudun välityksellä ympäri Suomen. Toivon, että pelaajat ja itse finaalipelit saavat ansaitsemansa huomion ja saamme kaudelle arvoisensa huipennuksen. Siinä on finaalijoukkueilla ja Sanoman ammattiosaajilla tärkeä rooli, Nurminen selvensi.