Aki Karjalainen jättää Limingan Niittomiehet – siirtyy Nurmon Jymyn liigaryhmään

Aki Karjalainen (oik.) jättää Limingan Niittomiehet. Kuva: Ari Arola

Aki Karjalainen (oik.) jättää Limingan Niittomiehet. Kuva: Ari Arola

Maalivahti Aki Karjalainen (s. 2002) ei edusta enää ensi kaudella Divarin Limingan Niittomiehiä, kertoi LNM aiemmin viikolla. Karjalaisen uusi seura on F-liigan Nurmon Jymy.

Karjalainen on ollut joukkueen luottovahti jo pitkään. Tämän vuoksi hän on pelannut jo 130 ottelua miesten Divarissa. Lisäksi tililtä löytyy yksi liigapeli OLS:ssa.

Karjalainen, 19, edusti Suomea vuoden 2021 U19-ikäluokan MM-kisoissa.

– ”Niittarit” on paljon enemmän kuin pelkkä seura tai joukkue. Se on aivan mahtava ryhmä ihania ihmisiä, se on yhteisö ja mikä tärkeintä, se on koti. Haikea ja hieman sekava fiilis kun aika ”Niittareissa” tulee ainakin tältä erää päätökseen. Olen kuitenkin todella ylpeä siitä, että olen saanut edustaa näin kauan pelkästään yhtä seuraa, ”Niittareita”. Iso kiitos kaikille kuluneista vuosista, Karjalainen kiitti seuraa.

Päivitys uutiseen klo 14.10. Nurmon Jymy julkaisi alkuperäisen uutisen jälkeen, että se on tehnyt Karjalaisen kanssa sopimuksen. Jymy-manageri Olli-Jussi Sariola kommentoi siirtoa seuraavasti.

– Akia vastaan tuli pelattua jo oman pelaajaurani aikana. Silloin hän oli nuori poika, mutta potentiaali ja intohimo huokui Akista jo silloin. Olemme tarkkailleet Akin toimintaa jo muutaman kauden ajan. Molemmat olimme yhtä vakuuttuneita siitä että nyt on hyvä aika ottaa seuraava askel uralla ja kokea miltä vauhti F-Liigassa näyttää. Ylpeänä tarjoamme tämän mahdollisuuden Akille ja hänen uralleen.