Classic johtoon finaalisarjassa – Johansson ja Lastikka kovassa iskussa

Classic oli sunnuntaina muutaman askeleen edellä KrP:ta. Kuva: Esa Takalo

Classic ja KrP mittasivat toisiaan sunnuntaina F-liigan miesten sarjan kolmannessa finaalissa Bläk Boksissa. Classic voitti pelin 8-3 ja johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1.

Avauserä oli tututun tasainen, mutta se meni enemmän KrP:n merkeissä. Ainoa maali syntyi kulmavaparista ajassa 16.29, kun Henri Johansson löysi Nico Jonaesonin, joka naulasi avausmaalin. Classicilla oli jälleen omat ongelmansa huolimattomuuden kanssa, mutta molemmilla joukkueilla oli kyllä omat saumansa iskeä maaleja.

Toisessa erässä Classic paransi. Tasoitusmaali syntyi vastahyökkäyksen jälkiprässistä. Eemeli Salin tarjoili paikan Sami Johanssonille, joka laukoi tasoituksen ajassa 24.22. Classic iski toisenkin maalin ja tällä kertaa Salin petasi paikan sentteri Ville Lastikalle, jonka laukaus upposi KrP maaliin kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Classicin pallollinen peli parani, hallinta nousi ja se tuotti hyvin paikkojakin toisessa erässä, mutta ei enempää maaleja. KrP:llakin oli omat hyvät hetkensä, mutta erä ei ollut niin hyvä kuin ensimmäinen.

Kolmoserässä maalihanat aukaisi KrP ja samalla tempulla kuin ensimmäisenkin maalin kohdalla. Henri Johansson pelasi jälleen nopeasti Jonaesonille, joka tasoitti pelin ajassa 41.41.

Noin kuuden minuutin kohdalla sattui ikävä tapahtuma, jossa KrP:n Joonatan Kovasen maila osui omaa pelaajaa Joona Rantalaa pään alueelle. Rantala oli jonkin aikaa pois pelistä ja se sekoitti KrP:n peliä selvästi.

Classic iskikin johtomaalin ajassa 46.28 kulmavaparista. Sami Johansson iski sisään Lastikan kudin paluupallon. Pari minuuttia myöhemmin tuli ottelun ensimmäinen jäähy ja Classic pääsi ylivoimalle. Juuri ennen viimeisen kympin alkua Nico Salo viimeisteli maalin edestä ylivoimalla Classicin 4-2-johtomaalin.

Juuri ennen viimeistä vitosta KrP sai lisää kylmää vettä niskaan. Janne Lamminen naulasi pallon komealla kudilla vastaiskusta verkkoon ja Classic pääsi jo 5-2-johtoon.

Sami Johansson viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin, Mikko Laakso kavensi vielä, mutta Oskari Heikkilä sekä Konsta Tykkyläinen sammuttivat kirin osumalla Classicin seitsemännen ja kahdeksannen maalinkin vielä tyhjiin.

Ottelun hahmo oli kolmesti maalannut Sami Johansson. Myös Lastikka onnistui kolmen pisteen arvoisesti (1+2). Sarja jatkuu keskiviikkona Nokian jäähallissa ja Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.