Classic tasoitti neljä sekuntia ennen loppua ja eteni finaaleihin rankkarikisasta – Toriseva torjui neljä rankkaria

Lassi Toriseva oli torstai-illan ehdoton hahmo. Kuva: Anssi Koskinen

Lassi Toriseva oli torstai-illan ehdoton hahmo. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic kohtasivat torstaina Turussa F-liigan miesten sarjan kuudennessa välieräpelissä. Classic voitti trilleripelin rankkarikisan jälkeen maalein 5-4 ja jatkaa SM-finaaleihin voitoin 4-2.

Avauserässä TPS jatkoi siitä mihin viidennessä pelissä jäi. Avausmaali syntyi ajassa 5.30, kun Eero Jalo viimeisteli etuyläkulmaan Juuso Alinin syötöstä. TPS painosti hyvin ensimmäisellä kympillä, mutta Classic paransi pikku hiljaa. Ajassa 13.38 Otto Kilpi pelasi Albert Koskiselle tyhjän maalin, josta mies ei erehtynyt.

Ajassa 15.16 Classic möhli pallon keskialueella ja Janne Hoikkanen karkasi läpiajoon. Hoikkanen iski pallon yläkulmaan, ja TPS siirtyi 2-1-erätaukojohtoon. Erä oli kaikkiaan tasainen, mutta TPS oli varsinkin alkuun edellä. Enemmänkin maalejakin oltaisiin voitu nähdä.

Kotijoukkue naulasi myös toisen erän ensimmäisen maalin. Puolustaja Olli Laine purjehti koko kentän läpi ja iski komean 3-1-maalin. Vastaus tuli kuitenkin noin minuutin päästä, kun Sami Johansson laukoi tarkasti keskustasta.

Erän toisella kympillä TPS sai ylivoiman. Miko Kailiala petasi paikan Jere Niemelälle, joka linkosi 4-2-osuman. Classic sai erän loppupuolella vielä rankkarin, mutta maalille vaihdettu rankkarispesialisti Olli Kuisma nollasi upeasti Johanssonin yrityksen. Kyseessä oli Kuisman jo toinen rankkaritorjunta sarjassa.

Lisämaaleja ei nähty toisessa erässä, ja erä oli kaikkiaan tasainen. TPS pääsi päätöserään 4-2-johdossa.

Kolmoserässä Classic aloitti lukuisia paikkoja. Ajassa 46.00 Johansson iski illan toisensa tarkalla kudilla ja Classic oli jälleen maalin päässä. Erän puolivälin tienoilla ensin Koskinen otti Classicilta kakkosen ja melkein heti perään Johansson. Classic kuitenkin kesti molemmat alivoimat maalivahti Lassi Torisevan johdolla.

Classic otti aikalisän ajassa 56.44. Classic haki tasoitusta loppuun asti ilman maalivahtia. Aivan loppusekunneilla Mikko Leikkanen heitti roikkupallon maalille, ja Eemeli Salin iski paluupallon verkkoon ajassa 59.56 ilman maalivahtia. Lukemissa 4-4 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli vauhdikasta peliä, mutta lisämaaleja ei nähty kaksikymppisen aikana, vaikka huippupaikkoja oli. Oskari Fälden torjui hyvin TPS:n maalilla, kuten myös Toriseva Classicin maalilla. Edessä oli rangaistuslaukauskisa.

Rankkarikisassa Classic oli parempi lukemin 2-0 Ville Lastikan ja Leikkasen maaleilla. Voitossa iso rooli oli Torisevalla, joka nollasi kaikki neljä yritystä. Toriseva torjui muutenkin erinomaisesti ottelussa. Tehotilastoissa kärkeä olivat Johansson (2+0) ja Salin (1+1).

Classic eteni finaaleihin kuudennen kerran putkeen ja se kohtaa paikallissarjassa Nokian KrP:n. Tamperelaisjoukkue on voittanut viisi viimeistä mestaruutta ja KrP eteni finaaleihin ensimmäisen kerran historiassaan. Pronssipelissä kohtaavat Oilers ja TPS.

Rangaistuslaukaisukilpailu:

TPS Torisevaa vastaan:
Miko Kailiala –
Mikko Hautaniemi –
Jere Niemelä –
Toni Salminen –

Classic Kuismaa vastaan:
Nico Salo –
Sami Johansson –
Ville Lastikka +
Mikko Leikkanen +