Ensimmäisen välierän KrP:lle ratkaissut Laakso: ”Sen jälkeen oli tehokasta”

Mikko Laakso (keskellä) tuuletti jatkoaikamaalia Raholassa. Kainalossa syöttäjä Nico Jonaeson, mukaan riemuun liittyy myös Henri Johansson. Kuva: Esa Takalo

Mikko Laakso (keskellä) tuuletti jatkoaikamaalia Raholassa. Kainalossa syöttäjä Nico Jonaeson, mukaan riemuun liittyy myös Henri Johansson. Kuva: Esa Takalo

Mikko Laakso osui kahdesti Nokian KrP:lle miesten F-liigan ensimmäisessä välierässä sunnuntaina. Jälkimmäinen osuma varmisti riemukkaan 5-4-voiton jatkoajalla ajassa 67.12.

– Huikeaa draamaa oli, tällaista on odottanut koko kauden, Laakso kertoi Pääkallolle ottelun jälkeen Raholassa.

– Kaksi ensimmäistä erää ehkä meni kuitenkin Oilersille. Vähän oltiin varovaisia, ehkä siksi, ettei olla pelattu hetkeen. Se näkyi tuossa vähän. Kolmas erä oli kuitenkin meidän ja jatkoaika suhteellisen tasaista: periaatteessa olisi voinut mennä kummalle vain, mutta hoidettiin ylivoimalla se loppu.

Ylivoimapeli oli KrP:n avain voittoon, sillä joukkue teki kolme yv-maalia. Oilers tarjosi mahdollisuuksia, kun espoolaiset ottivat kaikkiaan viisi kaksiminuuttista. KrP tosin tuhlasi ottelussa lähes kolme ensimmäistä ylivoimaminuuttiaan, kunnes Nico Jonaeson kavensi 1-2:een ajassa 17.24.

Tilannetta edelsivät Rasmus Kainulaisen ja Santeri Lindforsin perättäiset jäähyt, jotka osuivat kolmen sekunnin verran myös päällekkäin.

– Ensimmäinen ylivoima oli vähän takkuista ja toinenkin, mutta 5-3-ylivoiman jälkeen lähti rullaamaan. Opittiin Oilersin av:sta, millaisia aukkoja siellä on, ja sen jälkeen oli tehokasta. Ja niin sen pitää ollakin keväällä. Tämäkin peli ratkesi siihen, hyvään ylivoimapeliin, sanoi Laakso, joka iski oman ensimmäisen ylivoimaosumansa tasan 29 minuutin kohdalla. Tuo maali kavensi tilanteeksi 2-3.

Myös Oilers oli tehokas erikoistilanteissa: se käytti ainoan ylivoimansa ja tasoitti lopussa ilman maalivahtia.

Jatkoajalla Tuomas Iiskolan kiinnipitämisjäähy kostautui, kun heti sitä seuranneesta vapaalyönnistä Jonaeson syötti maalin eteen Laaksolle, joka ohjasi pallon verkkoon.

Mielenkiintoiseksi ja tasaiseksi povattu KrP:n ja Oilersin välieräsarja alkoi jatkoaikatrillerillä. Mitä nokialaisten täytyy parantaa, kun sarja jatkuu tiistaina Espoossa?

– 5 vastaan 5 -peli meni Oilersille tänään. Siinä pitää olla parempi ja uskaltaa rohkeammin pelata sitä. Kolmannessa erässä saatiin sitä vähän käyntiin ja paikkoja sitä myötä, Laakso arvioi.

KrP selvitti puolivälieräsarjan Seinäjoen Peliveljiä vastaan suoraan voitoin 4-0 ja pääsi helpommalla kuin moni odotti. Millaiselta ensimmäinen välierä tuntui puolivälierien jälkeen?

– Onhan vastustajassa huikea ero. SPV yritti jäädyttää aika paljon ja saada tempoa matalaksi. Tänään sai rytkiä ihan kunnolla kumpaankin suuntaan ja ainakin itse tykkään enemmän tästä. Tätä on odottanut.