F-liiga tiedotti perjantaina sarjamääräyksistä poikkeamisesta – ”Perusteena esitämme edelleen jatkuvan koronatilanteen vaikutukset yleisömääriin”

F-liiga tiedotti erikseen finaaleiden olosuhdevaateiden muutoksista. Kuva: Esa Takalo

F-liiga tiedotti erikseen finaaleiden olosuhdevaateiden muutoksista. Kuva: Esa Takalo

Julkaisimme lauantaina F-liigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen haastattelun, jossa hän avasi sitä miksi sarjamääräyksistä poikettiin tämän kauden finaalisarjan osalta. F-liiga myös tiedotti päätöksestä erikseen vielä perjantai-iltana.

Classic saa pelata finaalit 3 ja 5 kotikentällään Bläk Boksissa, jonne mahtuu vain 1200 katsojaa. KrP taasen vie pelinsä 4 ja 6 Nokian Jäähalliin, jossa Nurmisen mukaan täysi kapasiteetti olisi noin 1700. Sarjamääräysten mukaan finaaleissa pitäisi olla 2000 katsojan kapasiteetti kolmospelistä alkaen.

Liigan tiedotteen mukaan F-liigan johtoryhmä, johon kuuluu seurojen edustajien (Happeen, TPS:n, Classicin ja SPV:n edustajat edustavat seuroja) lisäksi Nurminen, liigan kehitys- ja myyntijohtaja Mikko Aikko sekä SSBL Oy:n hallituksen Tomi Auremaa päätti, että finaaleissa 1-5 minimikapasiteetti voi olla 1000.

2000 katsomopaikan kapasiteettivaade tulisi voimaan vasta mahdollisissa otteluissa 6 ja 7.

– Perusteena esitämme edelleen jatkuvan koronatilanteen vaikutukset yleisömääriin, joka näkyy välierien yleisömäärissä. Tässä tilanteessa otteluiden siirtäminen liian varhaisessa vaiheessa suuremman kapasiteetin halleihin lisäisi tarpeettomasti joukkueiden taloudellista riskiä ottelutapahtumien järjestämisessä. Katsomme, että joukkueet pystyvät vallitsevassa tilanteessa järjestämään kokonaisuutena arvioiden parempia ottelutapahtumia finaaleissa 1-5 omissa halleissansa, esityksessä perusteltiin.

Tiedotteen mukaan poikkeuslupa koskee vain tätä kevättä.

– Kävimme F-liigan miesten sarjan johtoryhmässä rakentavan keskustelun vallitsevasta tilanteesta ja sen vaikutuksista järjestää finaalisarjan otteluita täysille katsomoille. Päätös esityksestä hallitukselle tehtiin ennen kuin tiedettiin mitkä joukkueet finaalisarjassa pelaavat, Nurminen kommentoi.